Het Lagerhuis van Noordwijk en Noordwijkerhout

verkiezingen n Op donderdag 18 oktober om 20.00 uur houdt Bibliotheek Bollenstreek een Lagerhuis in de Bibliotheek aan de Akkerwinde.

De discussie tijdens het Lagerhuis helpt inwoners van Noordwijk en Noordwijkerhout bij het maken van een gefundeerde keuze voor de herdelingsverkiezingen op 21 november.

Tijdens dit Lagerhuis worden lokale partijen uitgedaagd met stellingen over onderwerpen als; ruimtelijke indeling, openingstijden op zondag en natuurlijk verschillende sociaal economische vraagstukken. Partij van de Arbeid, D66, NZ Lokaal, GroenLinks, VVD, CDA en Lijst Salman zullen vertegenwoordigd zijn. Zij krijgen ieder ook anderhalve minuut om hun partijprogramma toe te lichten.

De voorzitter van dit Lagerhuis is niemand minder dan Rogier Elshout, een debatleider met jarenlange ervaring. Debatten gaan bij hem in volle vaart en met humor. Aanwezig zijn bij dit Lagerhuis is gratis. Aanmelden vooraf is gewenst en dat kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl


Grenzen verleggen

Zaaz n Op zaterdagavond 13 oktober om 19.00 uur is er in de Maria ter Zeekerk, Nieuwe Zeeweg 75 een ZaaZ-viering waarbij John de Witt zal vertellen over zijn belevenissen tijdens een 7 maanden durende fietstocht.

Tijdens die reis doorkruiste hij diverse landen in Zuid -Amerika, Nieuw Zeeland en Centraal Azië. Zijn verhalen zullen worden afgewisseld door liederen over het thema 'Grenzen verleggen' met zang door het Meanderkoor en er worden foto's van de reis op het scherm geprojecteerd.
Na afloop is er gelegenheid om met elkaar in de Duinzaal bij een kopje koffie of thee na te praten over deze bijzondere fietstocht.


Bus naar DOVO

voetbal n Op 13 oktober speelt Noordwijk een uitwedstrijd tegen DOVO.

De supportersbus naar Veenendaal vertrekt om 12.30 uur vanaf de Susanna van Ettenstraat. Kosten bedragen € 8,00. Alle informatie op www.supportersclub-vvnoordwijk.nl.