Afbeelding
Foto:

Nationale Ouderendag gevierd in De Muze

senioren n Noordwijk vierde de Nationale Ouderendag op zaterdag 6 oktober 's-middags in theater De Muze.

Door Ina Verblaauw

Ruim 200 mensen in de leeftijd van 65+ kwamen op de viering af, die georganiseerd was door het Drie Bonden Overleg van ANSV, KBO en PCOB. Het programma was deels op verzoek van de leden zelf.


De middag werd geopend met een ontvangst met koffie en thee. Gevold door een uitvoering van harmoniekapel Crescendo. Zij wisten het publiek goed mee te nemen in hun muziek. Jazz trio Peter van Blanken zorgen voor een intermezzo, waarna het Kleynkoor Academy Noordwijk een ontwapenend optreden verzorgde met vrolijke en gevoelige liedjes.

Aan het eind van de middag werd er afgesloten met een drankje en bittergarnituur. Veel werd er nagepraat over de succesvolle optredens en de geslaagde middag met elkaar en de artiesten en speelde het jazztrio Peter van Blanken in de foyer nog een uurtje door.


Themabijeenkomst WMO in De Wieken

zorg n Mantelzorgondersteuning van Welzijn Noordwijk houdt op donderdagavond 18 oktober een bijeenkomst van 19.00 tot 21.30 uur in de Wieken op Wassenaarsestraat 5.

Tijdens deze bijeenkomst zal de ISD bollenstreek je informeren over de beschikbaarheid van allerlei voorzieningen en hulpmiddelen vanuit de WMO. Daarbij krijg je inzicht in de regelgeving, om zo het 'langer thuis' wonen met de diverse mogelijkheden die er zijn beter te benutten. Vervolgens zal het Zorgkantoor je meer vertellen over de gang van zaken als het thuis niet meer gaat en wat ervoor nodig is om de stap naar een verzorgingshuis of een verpleeghuis te zetten. Vanuit Groot Hoogwaak en Marente zal er iemand van zorgbemiddeling aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Uiteraard is er op deze avond voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Je kan je aanmelden via; info@welzijnnoordwijk.nl of 06-55456779