Jubileumjaar voor Leerhuis Noordwijk

leerhuis n In oktober start het nieuwe seizoen voor het Leerhuis Noordwijk. Gedurende reeds 50 jaar wordt in Noordwijk een Leerhuis georganiseerd. Dit jubileumjaar krijgt een opmerkelijk feestelijk cachet vanwege de mogelijkheid om samen te werken met Palliam en de PKN in Noordwijk. Zo kunnen volgend jaar drie grotere Leerhuisavonden worden georganiseerd.

In Noordwijk komen 10 keer per jaar mensen bijeen in het leerhuis. Het aantal varieert tussen de 30 en 40. De deelnemers komen uit de gehele regio van de Bollenstreek en Rijnstreek. Bekende sprekers houden een inleiding over onderwerpen zoals hierboven aangegeven. De gespreksdeelnemers kunnen daar vervolgens actief op reageren en deelnemen aan het gesprek door vragen te stellen en met elkaar te discussiëren.Elk seizoen wordt ook kunst in relatie tot spiritualiteit aangeraakt. Dit jaar zal voor het eerst de mogelijkheid bestaan om per avond mee te doen en te betalen.

Veel informatie is te vinden op: http://jamheijb.home.xs4all/leerhuis/ Daar staat het uitgebreide programma van komend seizoen en ook een lijst van inleiders die een bijdrage hebben geleverd.
Het Leerhuis vindt plaats in het gebouw van de basisschool Wakersduin,
Hoogwakersbosstraat 22. Nadere informatie bij Ko Heijboer, jamheijb@xs4all.nl Dat is ook het adres waar men zich kan aanmelden voor deelname.


Rectificatie

foutje n In de rubriek Spraakmakend is vorige week een hinderlijke fout geslopen. De persoon op de foto was Winnifred Ferro. De redactie betreurt deze vergissing.


Voorlezen in de Bibliotheek

vriendschap n In de Bibliotheek in Noordwijk wordt op 3 oktober, eerste woensdag van de maand, van 14.30 tot 15.30 uur voorgelezen aan kinderen van 4 tot 7 jaar. (Voor)lezen bevordert de taalvaardigheid, stimuleert de fantasie en vergroot de kennis. En het is ook vooral leuk! Ouders en grootouders met kinderen zijn allemaal welkom. Meedoen is gratis. Deze woensdag staat het voorlezen in het teken van 'vriendschap'. Het thema van de Kinderboekenweek.


Voetbalquiz op de Duinwetering

quiz n Op vrijdag 28 september 2018 20.00 uur is het derby-avond op de Duinwetering met de jaarlijkse Voetbalquiz.

De quiz wordt gepresenteerd door Andy Houtkamp. In koppels nemen V.v. Noordwijk en SJC het alvast tegen elkaar op én is er o.a. een voetbalreis te verdelen. Wie deelt een eerste dreun uit?

Meer info en inschrijven via www.supportersclub-vvnoordwijk.nl