Wethouder Dennis Salman verrichte de opening van We are fashion. | Foto: Ina Verblaauw
Wethouder Dennis Salman verrichte de opening van We are fashion. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

We are fashion weer terug van weggeweest

mode n Onder grote belangstelling van het winkelende publiek werd afgelopen zaterdag, na een onderbreking van een jaar, weer We Are Fashion gepresenteerd. Een modeshow in de Hoofdstraat op de grootste catwalk van Nederland. Dit keer geen rode loper, maar een zilverkleurige. Ook dit evenement stond in het teken van het themajaar Noordwijk City of Space.

Door Ina Verblaauw

De opening werd verricht door wethouder Dennis Salman. Hij prees de winkeliers van de Hoofdstraat, Bomstraat en de Maarten Kruytstraat die gezamenlijk dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Goed voor Noordwijk en goed voor de Hoofdstraat waar bijna geen leegstand meer is.

Na het afschieten van een bus zilveren sterrenconfetti kon de eerste modeshow van start. De stoet werd voorafgegaan door een goudkleurige Mini met daarin wethouder Salman en Robert Bannink. Een maanwandelaar vergezelde de stoet evenals deelnemers aan de theatervoorstelling Fly me tot he moon, van Martine Zeeman. In totaal werden vier modeshows gehouden met elk een eigen thema. Gestart werd met het thema Space. Daarna volgden Avondkleding, Zwart/Wit en Kleur. Het gaf een gevarieerd overzicht van de herfst- en wintercollectie die dit jaar het modebeeld bepaalt. Presentator Bannink praatte het geheel op een vlotte manier aan elkaar en DJ Bart van Liefland zette er een lekkere beat onder. Het geheel werd mogelijk gemaakt door Noordwijk Shopping, de gemeente Noordwijk en Space Expo.


Traditioneel kon tijdens We are Fashion een stem worden uitgebracht voor de Best Geklede Noordwijker 2018. Van de zes genomineerden kwam Jan de Best als winnaar uit de bus. Hij kon niet zelf de prijs in ontvangst nemen omdat hij aan het surfen was op zee. Zijn zoon nam, namens hem, de prijs, de bloemen en de oorkonde in ontvangst.
De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en het weer werkte enorm goed mee. Slechts één bui gedurende de middag. Maar alle shows konden gewoon doorgang vinden.


Salman bezoekt De Schapendel voor verkeersles

veilig n Vorige week was het de Week van de Verkeersveiligheid. Reden voor wethouder Dennis Salman om donderdag 20 september "de schoolbrengdag" een bezoek te brengen aan groep 3 van de RK basisschool De Schapendel. De kinderen en juf Stephanie van Dijk hadden zich goed voorbereid op het thema Verkeer.

Door Ina Verblaauw

Gedurende een aantal dagen kregen de kinderen bij aanvang van de les een velletje papier. Dat moesten zij opplakken op een groot vel dat in rubrieken was onderverdeeld in hoe de kinderen naar school waren gekomen. De keuze was: lopend, op de fiets of met de auto. Zo ontstond voor leerkracht en kinderen een duidelijk overzicht. In deze klas bleken de meeste kinderen lopend naar school te komen en een enkeling op de fiets. Een minderheid wordt met de auto gebracht. De conclusie was dat het merendeel van de kinderen op een gezonde manier naar school komen.

Salman vertelde dat hij verantwoordelijk is voor de verkeersveiligheid in Noordwijk en ambassadeur is voor 14 gemeenten om het aantal verkeersongelukken terug te dringen. Hij was trots op de kinderen. "Lopend of op de fiets naar school komen is goed voor het milieu, het is gezond en veiliger. Veilig deelnemen aan het verkeer leer je niet op de achterbank van een auto, maar door er zelf deel van uit te maken".


Het gesprek in de groep 4-5 ging ook over het gebruik van de telefoon in de auto en oortjes in op de fiets. Eén leerling had de oplossing: "als mijn moeder's telefoon gaat terwijl ze rijdt, zegt ze dat ik de telefoon op moet nemen".

Afbeelding