Afbeelding
Foto:

Het Plekje van de Week

kunstquiz n Het Plekje van de week, gemaakt door Mariska de Kok. Het is te zien in de etalage van Atelier Joke Zee aan de Karel Doormanstraat 6.

Wie dit plekje herkent, kan zich direct melden bij mariska via info@marisk.nl en krijgt het werk gratis drie maanden in bruikleen.

Tipje van de sluier: We kunnen niet zonder.


Mantra zingen voor vrede

ZAAZ n Op zaterdag 29 september is er van 19.00 tot 21.30 uur in de Maria ter Zeekerk het mantra zingen voor vrede.

Een mantra is een enkel woord, een zin of soms een gedicht dat herhalend wordt gezongen om je gedachten tot rust te laten komen. Het thema 'vrede' gaat over hoop, moed en geweldloze verandering.
Inloop vanaf 18.30 uur. De bijdrage is vrijwillig. Aansluitend is er gelegenheid om in de Duinzaal wat te drinken en met elkaar in gesprek te gaan.


Krachtmeting tussen kunst en religie

Lezing n Op vrijdag 28 september vertelt Feike de Vries vanaf 19.30 uur bij Palliam over de ontmoeting tussen kunstenaars en religie.

Hij zal ingaan op de invloed van religieuze tradities op middeleeuwse en vroegrenaissance kunstenaars zoals Leonardo Da Vinci en Michelangelo. Ook zal hij hun beeldschone werk laten zien. Feike de Vries, zelf kunstenaar, vermoedt dat zowel kunstenaars als religie hetzelfde willen bereiken. Ze willen de mens uittillen boven de alledaagse werkelijkheid. Daarbij versterkt de kunstenaar met zijn eigen taal de religieuze boodschap. Inschrijven kan via www.palliam.nl Nieuwe Zeeweg 75. De avond is van 19.30 tot 21.30 uur en de bijdrage is € 5,00.