Verhaal van een avontuurlijke reis door China

china n De ouderenbonden in Noordwijk en in het bijzonder de PCOB nodigt iedereen op 28 september uit om een bijzondere en avontuurlijke reis mee te maken.

Anneke Cuilenburg-Pasma neemt de aanwezigen fictief mee op haar reis die ze maakte naar China en terug. Onder de titel De Trein ons Huis vertelt zij over de avonturen die ze heeft beleefd samen met haar man. Over hun ervaringen met Mongoolse handelaren in de trein, over hun bezoeken aan de steden Moskou, Ulaan Bataar, Peking en Xian. Er zijn
beelden van bezienswaardigheden, zoals Het Rode Plein in Moskou, de woestijn in Mongolië, De Verboden Stad en de Muur in Peking, het Terracotta Leger in Xian, en nog veel meer.
Over die reis vertelt zij graag en geeft de lezing aan de hand van een PowerPointpresentatie.

De lezing begint om 14.00 uur in het Dienstencentrum De Wieken, Wassenaarseweg 5. De koffie en thee staan klaar. De toegang is gratis.


Grip & Glans'

cursus n Op maandagavond 15 oktober houdt Welzijn Noordwijk, in samenwerking met het Kwadraad maatschappelijk werk, de eerste bijeenkomst van een nieuwe groepscursus 'Leven met plezier' (officiële titel Grip&Glans). Deze groepscursus draait om het positief in het leven staan, je zelfvertrouwen vergroten en meer initiatief nemen.

Wil je wel iets doen, maar komt het er steeds niet van? Wil je graag meer sociale contacten hebben? Of zou je graag meer dingen willen doen die bij je passen? Tijdens deze groepscursus brengen we in kaart waar jouw persoonlijke doelen liggen. Je deelt ervaringen en verhalen in de groep en wisselt onderling tips uit om zo het beste uit jezelf te halen en te leven met plezier.

De cursus is bedoeld voor geïnteresseerden van 18 jaar en ouder. Er worden wekelijks 6 bijeenkomsten georganiseerd op maandagavond van 19.00 tot uiterlijk 21.30 uur. De cursus start op 15 oktober en er is een terugkombijeenkomst waarin we terugkijken op de cursus en ervaringen uitwisselen. De datum voor de bijeenkomst wordt later bepaald.

De cursus vindt plaats in De Wieken, Wassenaarsestraat 5. De kosten zijn € 30,00 voor de totale cursus, inclusief een persoonlijke werkmap en koffie/thee. Aanmelden kan via nikki.vanderven@welzijnnoordwijk.nl of op tel. 06-40567077.