Hennie en Huug Dekker werden door de burgemeester gefeliciteerd met hun diamanten huwelijk. | Foto: Ina Verblaauw
Hennie en Huug Dekker werden door de burgemeester gefeliciteerd met hun diamanten huwelijk. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Echtpaar Dekker-Hoofd is zestig jaar getrouwd

diamant n Met een fraai boeket bloemen bracht Burgemeester Rijpstra een bezoek aan het echtpaar Dekker-Hoofd, dat op 16 september 1958 in Noordwijk in het huwelijk trad. Bij binnenkomst in de woning viel meteen de bos van 60 rode rozen op. "Ieder jaar koop er steeds weer één bij en dat doe ik met heel veel plezier", zegt een lachende Huug Dekker.

Door Ina Verblaauw

Het stel leerde elkaar kennen op Koninginnedag, 65 jaar geleden. In de Hoofdstraat was veel te doen en veel muziek. De Echo der Duinen speelde, met drummer Huug Dekker voorop. Hennie zag hem en vond hem meteen leuk. Na afloop van het optreden kochten Huug en zijn vrienden een ijsje bij de Groko. Om zijn aandacht te trekken liepen Hennie en haar vriendinnen langs het groepje jongeren. De ondeugende Hennie duwde het ijsje in Huug z'n gezicht en rende vervolgens richting strand. "Grijp die meid", riepen de vrienden van Huug. En dat deed hij. Zo ontstond hun eerste kennismaking. Vijf jaar later trouwden ze.


Dekker begon zijn werkzame leven als 14-jarige met het verkopen van brood en banket. Hennie werkte korte tijd bij Sole Mio, totdat haar moeder overleed en zij voor het gezin ging zorgen. Daarom ging het stel wonen in het zomerhuis achter de woning van haar vader. Snel daarna zocht de Nederlands Hervormde Kerk een beheerder/koster voor Dorpshuis De Rank. Een mooie kans voor het echtpaar; er was ook een woning bij. Met veel liefde gaven zij samen 21 jaar invulling aan deze baan, die alles omvatte. In 1985 werd De Rank verkocht aan de gemeente en werd Dekker conciërge bij de Nijverheidsschool voor meisjes.


Het echtpaar kreeg twee dochters en heeft drie kleindochters, die allemaal in Nieuw Vennep wonen. De vakanties werden veertig jaar kamperend doorgebracht in heel Europa. De caravan is de deur uit en worden er stedentrips gemaakt. Er wordt veel gefietst, gewandeld en gepuzzeld door het echtpaar dat zich gelukkig prijst met een goede gezondheid.

Afgelopen zondag vierde het paar samen met de kinderen en kleinkinderen het jubileum in de Heeren van Noortwijck.


Viering Nationale Ouderendag

senioren n Het DBO (Drie Bonden Overleg), het samenwerkingsverband van de Noordwijkse ouderenbonden ANSV, PCOB en KBO Noordwijk, houdt ter gelegenheid van de Nationale Ouderendag op zaterdag 6 oktober aanstaande een feestelijke middag in theater De Muze in Noordwijk.

Noordwijkers van 65 jaar en ouder kunnen zich hiervoor aanmelden, het lidmaatschap van een ouderenbond is daarbij niet van belang. In verband met de waarschijnlijk grote belangstelling voor deze bijeenkomst, is persoonlijk inschrijven (met geldige legitimatie) verplicht. Er zijn 250 plaatsen beschikbaar, dus haast u, want vol=vol. De kaartverkoop (van 10.00 uur tot 12.00 uur) vindt plaats op 26 september in De Wieken, Wassenaarsestraat 5 en op 27 september in Het Trefpunt, Schoolstraat 2.


Mede door ondersteuning van Fonds 1818 bedraagt de toegangsprijs slechts € 5,00 per persoon, all-in.
Het programma omvat naast een ontvangst met koffie of thee, aansluitend een gevarieerd muzikaal optreden van Harmoniekapel Crescendo o.l.v. dirigent Ad Baljeu, het trio Peter van Blanken en tot slot een optreden van het Kleynkoor o.l.v. Herma van Piekeren. Afsluitend is er een gezellig borreluurtje in de foyer van De Muze met achtergrondmuziek van trio Peter van Blanken. De middag start om 13.30 tot 17.00 uur.


Meer informatie over deze middag is ook te bekijken via de websites van de Noordwijkse ouderenbonden via www.kbonoordwijk.nl en www.ansv.nu onder het kopje Actueel. Zie ook de advertentie elders in dit blad.


Peutermarkt in de bieb

cjg n Op zaterdag 29 september zal de jaarlijkse peutermarkt plaatsvinden in de bibliotheek van Noordwijk. In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Noordwijk) en Bibliotheek Bollenstreek wordt dit evenement georganiseerd tijdens de Week van de Opvoeding.

De gehele ochtend kunnen ouders of belangstellenden én peuters kennis maken met alle organisaties in Noordwijk die iets bieden voor de peuterdoelgroep. Het is dus geen commerciële markt, maar een markt waar informatie gebundeld wordt. Overal in de bieb zijn stands te vinden. Elke organisatie toont zijn activiteiten- en/of dienstenaanbod en beantwoordt vragen van de bezoekers. Daarnaast worden er verschillende, interactieve workshops gegeven zodat de peuters lekker bezig kunnen zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld dansen, muziek maken of gymmen.

De markt en de workshops zijn gratis te bezoeken. De markt duurt van 10.00 tot 12.30 uur en wordt gehouden in Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1A. Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl en www.cjgnoordwijk.nl