| Foto: Levente Gyori
| Foto: Levente Gyori Foto: Levente Gyori

De week van samenzijn

Samen. Het betekent letterlijk 'kom erbij' of 'met elkaar'. Een simpel woord wat veel kan doen. Maar ook een woord wat vaak in ons hoofd opkomt.

Even een kopje koffie drinken samen. Samen boodschappen doen. Samen ergens een hapje eten. Maar soms lukt het niet om het samen te doen. Omdat je een manier zoekt om contact met iemand te maken, maar niet goed weet hoe. Of dat je het leuk vindt om een mooie wandeling te maken maar je niet weet met wie. In de week tegen de eenzaamheid, die plaatsvindt van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober, besteden we hier aandacht aan. Wij noemen het 'de week van samenzijn' en organiseren verschillende evenementen om mensen te leren kennen.


Speeddaten

Bij het woord samen wordt ook vaak aan de liefde gedacht. Samen kun je op vele manier invullen. De week van samenzijn wordt op zaterdag 29 september geopend met een speeddate evenement voor 60 plussers. Dit organiseren we samen met Welzijn Teylingen. Tijdens dit evenement ontmoeten inwoners uit de Bollenstreek elkaar,die op zoek zijn naar de liefde, elkaar onder het genot van een lekker hapje en een drankje. De aanmeldingen stroomden binnen en om die reden is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze editie. Hou de website van Welzijn Noordwijk daarom in de gaten voor meer informatie over een volgende editie.


Sociaal netwerken

Naast liefde vinden, is het ook leuk om meer mensen te leren kennen in de buurt. Er is op donderdag 4 oktober een gratis workshop 'sociaal netwerken'. Dit is een laagdrempelige manier om voor jezelf en met elkaar na te denken over je sociale netwerk. De workshop vindt plaats in De Wieken, van 19.30-21.30 uur. Het belooft een leuke avond te worden waarin tips worden gedeeld hoe je meer mensen kan ontmoeten. Na afloop is er ruimte om gezellig na te praten met een hapje en een drankje. Aanmelden bij Nikki van der Ven, 0640567077 of nikki.vanderven@welzijnnoordwijk.nl


Nieuwe mensen ontmoeten

We hebben gemerkt, dat steeds meer mensen op zoek zijn naar iemand in de buurt die zin heeft om een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of een interessant museum te bezoeken. Iemand die dezelfde interesses heeft als jij, daar komt het op neer. Het lijkt ons ontzettend leuk om die mensen met elkaar in contact te laten komen zodat ze die interesses met elkaar kunnen delen. Wij houden op zaterdag 6 oktober in De Wieken van 12.00-14.00 uur, een gratis lunch om nieuwe mensen te ontmoeten. Lijkt het je leuk om mensen te leren kennen waar je interesses mee kan delen? Of weet je iemand uit je buurt die het leuk vindt? Kom dan gezellig langs en eet een broodje mee. Aanmelden bij Aleid Guijt, 0640237165 of viawww.welzijnnoordwijk.nl