Afbeelding
Foto:

Het Plekje van de Week

kunstquiz n Het Plekje van de week, gemaakt door Wil van der Niet. Het is te zien in de etalage van Atelier Joke Zee aan de Karel Doormanstraat 6.

Wie dit plekje herkent, kan zich direct melden bij Joke via joke.bos99@gmail.com en krijgt het werk gratis drie maanden in bruikleen.

Tipje van de sluier: Voor welke plaats liggen deze schepen?


Workshop bloemsierkunst

veldzicht n Op elke zaterdag in oktober en november is er op Streekmuseum Veldzicht een workshop waarbij manden gevuld worden met bloembollen. De bollen worden naar bloeitijd in lagen gevuld. Bovenop planten we winterviolen zodat uw mand ook in de winter een vrolijke aanblik geeft.

De workshop begint om 10.00 uur, de kosten zijn € 20,00, dit is inclusief materiaal en koffie. Heeft u nog een mand van een vorige workshop dan zijn de kosten € 15,00.
Op verzoek is het mogelijk om met een groep (bijv. een personeelsvereniging) op een andere dag de workshop te doen. Er zijn ook bloembollen te koop.
Aanmelden kan via lidavandervoort@gmail.com


Lezing van Rob van den Berg in De Muze

ruimtefestival n Van 26 t/m 29 september is het Space Film Festival in de Muze in Noordwijk. Vier dagen lang genieten van heerlijke films waarin de ruimte een hoofdrol speelt. Rob van den Berg, directeur van Space Expo, geeft op 27 september a.s. hierop aansluitend een lezing in De Muze: 'Science fiction of echt?'

Rob brengt je in deze lezing op de hoogte van de stand van zaken in de ruimtevaart. Hoe snel kunnen we nou in het echt vliegen in de ruimte en welke planeten zijn er binnen ons bereik? Bestaat er buitenaards leven? Tussendoor komen er diverse voorbeelden uit bekende science fiction films voorbij.

De lezing is gratis bij te wonen op vertoon van een filmkaartje van het Space Film Festival. Zonder filmkaartje kunnen mensen voor 3,50 een kaartje kopen om de lezing bij te wonen, inclusief een kopje koffie of thee. Meer info & tickets: https://www.demuzenoordwijk.nl/movies/870/17/lezing_science_fiction_of_echt