Het advisium belegt een avond over ziekte en afscheid van mensen met een verstandelijke beperking. | Foto: Ocskay Bence
Het advisium belegt een avond over ziekte en afscheid van mensen met een verstandelijke beperking. | Foto: Ocskay Bence Foto: Ocskay Bence

Bijeenkomst rond ziekte, afscheid en rouw

willem n Op 19 september houdt het expertisecentrum Advisium van 's Heeren Loo, een bijeenkomst over ziekte, afscheid en rouw voor familie, mantelzorgers, vrijwilligers of professionele hulpverleners van iemand met een verstandelijke beperking. We krijgen er allemaal mee te maken, maar hoe ga je ermee om?

Wanneer u, in welke rol dan ook, betrokken bent bij de zorg voor een naaste met een verstandelijke beperking, krijgt u op enig moment te maken met de gevolgen van het ouder worden. Door ziekte of ouderdom worden onderwerpen waar we liever niet bij stilstaan, onoverkomelijk. 's Heeren Loo helpt u graag bij het beter om leren gaan met en bespreekbaar maken van deze lastige thema's.

Tijdens deze avond wordt gesproken over onder andere de volgende thema's: Wat vertel je wel of juist niet aan cliƫnten als ze ziek zijn? Hoe betrek je de huisgenoten in het ziekte- en sterfproces? Op welke manieren begeleid je in het afscheid nemen? Hoe geef je verdriet een plek? Hoe bieden we nazorg?

Deze avond is bestemd om ervaringen met gelijkgestemden te delen. U kunt advies en ondersteuning vragen bij het omgaan met verlies en verdriet in de zorg voor uw kind of verwant. Wij bieden u een plek waar u in een ongedwongen en open sfeer elkaar kunt ontmoeten en ervaringen kunt delen.

Connie de Peuter is geestelijk verzorger bij 's Heeren Loo. Met haar kennis en ervaring geeft zij u deze avond handvatten voor de toekomst. Elselies Stevense, speltherapeut bij 's Heeren Loo vertelt over de troostkoffer en hoe deze in te zetten is de omgang met cliƫnten.

Iedereen die betrokken is bij de zorg en ondersteuning van ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking is welkom op woensdag 19 september bij Eat&Meet in de Grote Trijnie Pouwelszaal, Rechthoeklaan 10 op Zorgpark Willem van den Bergh. Inloop met koffie en thee vanaf 19.15 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur, waarna er gelegenheid is tot napraten met een hapje en drankje.

Vragen en aanmelding via Secr.Advisium.NWD@sheerenloo.nl of op tel. 088-03727 03. Deze bijeenkomst is gratis.