Vrees om wedstrijd Ajax

Voetbal n Deze week werd bekendgemaakt dat de bekerwedstrijd van Rijswijkse voetbalvereniging Te Werve tegen Ajax op de Duinwetering wordt verspeeld. De dag nadat Noordwijk tegen Sparta ook een bekerduel zal hebben afgewerkt kan men dus weer een groot aantal voetbalsupporters verwachten.

Verontruste bewoners vanuit de wijk Boerenburg vroegen zich af wat dit gaat betekenen voor de rust in de wijk. Met de recente noodverordening en het politieoptreden van agenten te paard nog in het geheugen was er de vrees dat nu Haagse en Amsterdamse hooligans in het gebied op bezoek zouden komen en onrust zouden veroorzaken om mogelijk al vroegtijdig met elkaar op de vuist te gaan.

Burgemeester Rijpstra kan hun desgevraagd geruststellen. Hij voorziet helemaal geen problemen en zegt: 'Het gaat om een tweede klasser uit Rijswijk. Die juist het ADO-stadion wilde mijden vanwege mogelijke supportersonrust. Hier in Noordwijk ligt de zaak anders. Een detachement van een speciale regionale politie-eenheid, met ervaringen in den Haag, gaat zorg dragen voor rust en orde in en om het sportpark. Toch de vraag waarom juist naar Noordwijk uitgeweken?

Het blijkt dat Ajax middels Edwin van der Sar het verzoek heeft gedaan met een verzoek aan club en aan de gemeente. Dit verzoek van harte werd gehonoreerd. Volgens voorstanders een mooie kans om Noordwijk als sportgemeente weer extra in de kijker te brengen. De angstige omwonenden blijven tegenstanders en zien nut en noodzaak niet in. Maar zullen zich er toch wel bij neer moeten leggen.


ANSV houdt fotowedstrijd

senioren n 'Het mooiste plekje'. Onder dit motto organiseert de ANSV voor de derde keer een fotowedstrijd. Stuur uw mooiste foto in met dit thema en win een prijs.

Men kan digitale foto's inzenden of een afdruk (20x25 cm). Er zijn mooie prijzen te winnen. Inzenders zijn niet gebonden aan een lidmaatschap van ANSV.

Inzenden kan tot 1 oktober naar fotowedstrijd@ansv.nu of door een afdruk in te leveren bij De Wieken, Wassenaarsestraat 5, of 'Het Trefpunt, Schoolstraat 2 en bij Foto van Kampen, De Keuvel 2. De foto's voor deelname aan de wedstrijd kan men ook voor 1 euro laten afdrukken bij Van Kampen en ze daar dan inleveren. De foto's moeten door uzelf zijn gemaakt en recent van datum (2018) zijn.