Leerlingen van de Noordwijkse Ballet school gaven mini-optredens in de Hoofdstraat. | Foto: PR
Leerlingen van de Noordwijkse Ballet school gaven mini-optredens in de Hoofdstraat. | Foto: PR Foto:

Dansen in de Hoofdstraat

demonstratie n Alle lessen van de Noordwijkse Balletschool zijn deze week weer begonnen. Daarom werd er zaterdag gedanst voor het winkelend publiek in de Hoofdstraat!

Met de dansen Mamma Mia en Broadway uit de voorstelling Dance on Broadway werden mensen verrast die in de Hoofdstraat aan het winkelen waren. Er werd door de leerlingen van de Noordwijkse Balletschool vier keer een mini-voorstelling gegeven. Zo konden mensen even genieten van deze vrolijke, swingende dansen en een indruk krijgen welke lessen de balletschool zoal aanbiedt. Een zomers zonnetje zorgde voor mooie belichting. Het publiek was erg enthousiast en na afloop ontvingen de leerlingen dan ook een groot applaus.

Het lesrooster met alle lessen en meer info zijn te vinden op www.noordwijkseballetschool.nl. De balletschool kan ook gevolgd worden op Facebook en Instagram.


Oppositie kritisch over Hoffmannrapportage

onderzoek n Terwijl burgemeester Rijpstra zich in de pers vooral geruststellend heeft uitgesproken is er inmiddels van diverse kanten kritisch gereageerd. De Noordwijkse oppositiepartijen kiezen desgevraagd een meer kritische opstelling.

De fractievoorzitter van de VVD, Gerard Duindam concludeert dat het rapport van Hoffmann weinig meer nieuws oplevert dan het BING-rapport. Maar merkt op: 'Wat ik frappant vind is de opmerking dat er tijdens de inspraakavonden niets fouts is opgemerkt! Wie zou die fouten dan moeten opmerken? Als een belanghebbende het gezien heeft dan zal die er zeker niets over opmerken.'

Duindam mist in het rapport verslag van de rol van de verantwoordelijk wethouder. Die werd in de diverse vergaderingen door de VVD-fractie stevig aan de tand gevoeld over de vorderingen en mogelijke problemen. Duindam: 'Omdat wij toen al het vermoeden hadden dat de wethouder het totaal niet in de hand had. Maar toch bleef hij in zijn antwoorden ons steeds weer gerust te stellen'.


Niet opgetogen

Fractievoorzitter van het CDA Theo Alkemade is ook niet opgetogen over het rapport Hoffmann. En zal daar in de raadsvergadering dieper op in gaan. Alkemade: 'De fouten in het bestemmingsplan blijven een ernstige zaak waarbij blijdschap bepaald niet past'. De oppositieleider zegt benieuwd te zijn naar het vervolg. Ook al omdat zelfs de Rijksrecherche interesse heeft getoond. Met name betreffende de melding van een aparte geldstroom van € 25.000,- en daarnaast aangaande de aangifte wegens bedreiging. Alkemade mist eveneens uitleg over de rol en de verantwoordelijkheid van het college. En herkend bepaald niet dat de gemeenteraad in 2013 het college onder druk heeft gezet. Alkemade:' Sterker de wethouder verklaarde steeds dat alles goed verliep en dat de datum gehaald kon worden. Nooit heeft de wethouder aangegeven: 'We redden het niet en stellen een alternatieve aanpak of uitloop voor'.

Alkemade wil ook richting de toekomst denken. Het CDA heeft juist deze week vragen gesteld aan het Noordwijkse College betreffende het nieuwe bestuursmodel wat er is na de fusie.

Of in het nieuwe bestuursmodel checks en balances en met name de verantwoordelijkheden goed zijn belegd.


Dameszwemmen bij zwemclub NZPC in De Binnenzee

zwemmen n In het streven van de zwemclub NZPC om de beoefening van het zwemmen te bevorderen zijn we gestart met Dameszwemmen in Noordwijk. De volgende zwemsessie is op Zondag 9 september om 16:30-17:30. Vanaf 16:15 zijn alle geïnteresseerde dames uit Noordwijk welkom.


Vanuit de omgeving kreeg NZPC verzoeken zwemsessies mogelijk te maken waarbij alleen dames van het zwembad gebruik kunnen maken zonder dat er mannen aanwezig zijn. Er bleken diverse dames geïnteresseerd om in een omgeving zonder mannen te kunnen zwemmen en ongedwongen in het water te kunnen ontspannen - door zich in te spannen.


Zowel de zwemclub NZPC, als de gemeente Noordwijk en het zwembad De Binnenzee ondersteunden dit idee waarna de eerste zwemsessies gepland zijn.

Omdat het Dameszwemmen nog in een beginfase zit, wordt per keer de entree geïnd van 5 euro per sessie. De minimale leeftijd is vanaf 12 jaar en de voorwaarde is dat de zwemmers in bezit zijn van een A- en B-zwemdiploma.


De zwemclub NZPC is tevreden dat hiermee een specifieke bijdrage wordt gegeven aan de beoefening van het zwemmen voor een brede groep in Noordwijk en hoopt op voldoende animo om het initiatief levensvatbaar te maken.

Verdere planning rond het Dameszwemmen is te vinden op NZPC.nl