Keeper Roy Haasnoot maakte zijn debuut tegen DOVO. | Foto: OrangePictures
Keeper Roy Haasnoot maakte zijn debuut tegen DOVO. | Foto: OrangePictures Foto: Kees Kuijt

Pijnlijk verlies voor SJC

Voetbal n We gaan het in deze mooie competitie vreselijk moeilijk krijgen', liet trainer Sjaak Polak eerder weten. Die constatering werd in de eerste thuiswedstrijd op een bijzondere pijnlijke manier duidelijk. Zowel tactisch als technisch toonde de ploeg van Gert Kruys zich superieur. De uitslag werd niet minder dan 1-8. In de kleedkamer moesten trainer en spelers gelaten de wonden likken.

Na de wedstrijd tegen vorige week tegen Harkemase Boys dacht SJC dat de aanpassing aan de 3e divisie makkelijk zou verlopen. Want vriend en vijand stelde vast dat SJC in Friesland bepaald niet werd weggespeeld. En dus maakte men zich optimistisch op voor de eerste thuiswedstrijd tegen DOVO.

Geen feestelijke opening

Deze week werd een min of meer feestelijke opening van het seizoen op het nieuwe tijdelijke hoofdveld in details voorbereid. Ballenjongens en meisjes werden door de jeugdafdeling gemobiliseerd, een vlaggenceremonie en zelfs een optreden van cheerleaders kwam op het programma. Maar van een ceremonie op het hoofdveld kon geen sprake zijn omdat de gemeente opnieuw geen kans zag om het kunstgrasveld op tijd op te leveren. Tot groot verdriet van alles wat SJC was, werd naar het 5e veld uitgeweken

SJC begon aan de wedstrijd zonder de geschorste Jordy Groot en met keeper Roy Haasnoot onder de lat. Die zal zich ongetwijfeld een ander debuut aan de Lageweg hebben voorgesteld. Hij zag dat SJC aanvankelijk nog wel tegenstand kon bieden. Toch werd in het eerste half uur ook al duidelijk dat SJC op loopvermogen en snelheid de mindere was. De vleugelverdedigers werden keer op keer onder druk gezet. Ook de balvaardigheid van DOVO was indrukwekkender dan die van de SJC-ers.
Aanvallend kon SJC nauwelijks een potje breken. Toch had SJC op voorsprong kunnen komen toen de opkomende Broekhuizen zijn kopbal net over zag gaan.

De ruim 300 toeschouwers zagen echter DOVO na 27 minuten de 0-1 maken. En even later was het al 0-2 toen DOVO-spits van Zeelst vrij mocht inkoppen. De wedstrijd was gespeeld, ook al omdat het door SJC gekozen, energievretende tactisch concept, tegen dit sterke DOVO niet de juiste keuze bleek. SJC kreeg voor rust nog wel een kansje vanuit een vrije trap. Maar kort daarna maakte DOVO heel simpel de 0-3.

Na rust bleek SJC niet van zins om DOVO zoveel mogelijk van scoren af te houden. Maar er werd opnieuw getracht naar voren te spelen en doelpunten te forceren. Dit werd echter door DOVO genadeloos afgestraft. Nadat verdediger Van Duin werd geofferd kon voor de Veenendalers het doelpuntenfestival beginnen. In de 50e minuut 0-4, in de 55e 0-5. Dat SJC via een wel heel gemakkelijk gegeven penalty de eretreffer mocht maken had iets van arbitrale medelijden in zich. Daarna leek de wedstrijd zich langzaam naar een einde te slepen. Maar een wissel bij DOVO bracht bij hen de spirit terug en in de 73e, de 78e en de 80e minuut was het telkens weer raak en werd het 1-8. Het eindsignaal kwam voor alles wat SJC was dan ook als een opluchting. De volgende wedstrijd is tegen Achilles'29. Ook een degradatiekandidaat. Mogelijk is in Groesbeek wel winst te halen.