Tjeerd Westdijk maakte het eerste doelpunt tegen Stedoco. | Foto: OrangePictures
Tjeerd Westdijk maakte het eerste doelpunt tegen Stedoco. | Foto: OrangePictures Foto: Cor de Mooy

Noordwijk laat Stedoco ontsnappen

Voetbal n Eerst riant met 0-2 voor komen en daarna bijna een uur lang een 1-2 voorsprong met succes verdedigen. Maar dan in de 87e minuut de winst toch nog uit handen geven. Dan kan je spreken van een jammerlijk verlies en je afvragen was dit nu nodig? Hoewel mogelijk de neutrale zal vinden dat Stedoco het gelijke spel terecht heeft afgedwongen

Na de voetbalshow die Noordwijk vorige week tegen Ajax opvoerde, ontstond er volop optimisme. Dit zowel technisch en fysiek, alsook in de breedte zeer sterke Noordwijk, zou zich ook in de 3e divisie kunnen manifesteren als een echte topploeg. Waarbij promotie naar de 2e divisie terecht op het verlanglijstje mag staan. En aanvankelijk zag het er ook naar uit dat Noordwijk in Hoornaar tegen Stedoco, na de comfortabel lijkende 0-2 voorsprong, de volle winst zou pakken. Zonder de geschorste Overvliet begon Noordwijk op de bekende manier aan de strijd. Nadrukkelijk zoekend naar de combinaties van waaruit Wendt en Westdijk de kansen moesten gaan verzilveren. Natuurlijk met Denzel James in de vrije rol om te zoeken naar mogelijkheden om zijn pure snelheid uit te buiten.


Treffer

Na bijna 10 minuten kreeg deze James zo zijn eerste mogelijkheid. Maar de eerste treffer van Noordwijk kwam op naam van Westdijk, die een blundertje van keeper Smith genadeloos afstrafte: 0-1. Emiel Wendt volgde alweer een kwartiertje later zijn voorbeeld. Vanuit een spelhervatting mocht hij raak koppen: 0-2. Helaas voor alles wat Noordwijk was viel direct daarop al de tegentreffer van Stedoco: 1-2.
De ploeg uit Hoornaar bleef ook daarna op zijn eigen wijze op zoek naar de gelijkmaker. Dat kon omdat Noordwijk niet altijd druk kon blijven zetten op het middenveld. Maar voor de rust kwam er, ook al omdat Rondeltap nog wel een keer op spectaculaire wijze redding bracht, geen verandering meer in de stand.


Stootkracht

Na de rust kwamen er snel na elkaar wat mogelijkheden voor beide ploegen. Maar de stand bleef zoals hij was. Na een uur bracht trainer Zethof een extra krachtig wapen in de persoon van Hillegommer van Staveren. Wat direct meer stootkracht in de aanval opleverde. Daarna moest Denzel James zijn plekje opgeven en kwam er met Le Congé wat meer nadruk op het verdedigen. En met nog een kwartier te gaan werd ook Reynaers vervangen en maakte Dennis van Rijn zijn entree.


Alles of niets

Bij Stedoco voerde het alles-of-niets-denken de regie. Noordwijk kon voorlopig met kunst en vliegwerk en wat geluk een treffer voorkomen. Maar uiteindelijk sloeg het noodlot toe en moest Rondeltap de gelijkmaker uit het net halen: 2-2. Met nog een kansje voor Wendt en een redding van Rondeltap kwam het einde van de wedstrijd. Met de conclusie dat Noordwijk de huid duur had verkocht, de mogelijkheid van de winst veiligstellen niet wist te benutten en dat Stedoco de puntendeling eigenlijk wel verdiende.

Komende zaterdag voor Noordwijk de gelegenheid om zich te herpakken en aan de Duinwetering de volle winst binnen te slepen tegen DVS'33.


OldStars walking football bij V.v. Noordwijk

wandelvoetbal n OldStars walking football groeit in populariteit. Steeds meer voetbalverenigingen omarmen deze beweegvorm voor 60-plussers. Ook V.v. Noordwijk wil dit opstarten dit voetbalseizoen. Inmiddels hebben zich al enkele belangstellenden gemeld om op het sportcomplex aan de Duinwetering van start te gaan.

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen.

Op vrijdagochtend 21 september is er op het complex een informatiebijeenkomst. We starten om 9.30 uur met koffie of thee, daarna is er uitleg door Johan Annema, de Old Stars Walking Football-specialist van Nederland of een collega van hem. Na de uitleg bestaat de mogelijkheid om, bij voldoende interesse, de wei in te gaan. Slot om ongeveer 11.30 uur.

Geïnteresseerd, stuur dan een mail naar evenementen@vvnoordwijk.nl off kom op de vrijblijvende informatiebijeenkomst.