Afbeelding
Foto:

Mrs Sporty en Dirk goede mix

sportschool n Mrs. Sporty is dit voorjaar gestart in Noordwijk. Om meer bekendheid te krijgen, stond twee keer een stand in de supermarkt aan de Kerkstraat.

"In een supermarkt met een stand je presenteren werkt veel beter dan mensen op straat direct aanspreken", aldus eigenaar Herman Bakker. Tijdens de Gezondheidsweek was Mrs. Sporty ook te gast bij Dirk. Dus van de kant van de sportschool even een bedankje. "Het is een ode aan de gastvrijheid van ondernemers onder elkaar", aldus Bakker. Op de foto van links naar rechts Aad van der Zalm (Dirk Noordwijk), Sherita Thakoersing (Mrs.Sporty Noordwijk) en Sabine van den Brom (lid van Mrs.Sporty).


Vesper in de Oude Jeroenskerk

vesper n In het koor van de Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44, zingt op zondag 9 september om 19.00 uur het Vesperkoor Noordwijk onder leiding van cantor-organist Jaco van Leeuwen.

Leidraad is wat kloosterlingen al eeuwenlang in een vesper doen: het zingen van enkele psalmen en avondliederen. Ook wordt er altijd een Magnificat, de Lofzang van Maria, gezongen; deze keer is dat 'Nu looft en prijst mijn ziel de Heer van L. de Vocht. Er wordt gezongen uit het nieuwe liedboek en verder wordt er geput uit verschillende tradities en eeuwen. Bezoekers zingen en bidden mee, luisteren naar enkele Bijbelteksten, een kernachtige meditatieve gedachte en orgelspel.


Opening seizoen 2018/19

senioren n Op zaterdag 8 september organiseert de Algemene Noordwijkse Senioren Vereniging, kortweg ANSV, een grandioos gezellige middag in het Trefpunt, Hoofdstraat 2.

Om 14.00 uur staat het Rad van Fortuin klaar voor het draaien van enkele ronden met leuke en bruikbare prijzen. De ronden worden afgewisseld met muziek. De leiding is deze middag in handen van Edith Ouwehand en Jan Hoek.
ANSV verzorgd de hapjes en presenteert één drankje.
De middag duurt tot ongeveer 16.30 uur. Maakt u gebruik van de Regiotaxi? Maak dan voor de terugweg de afspraak niet te vroeg. U kunt in het Trefpunt rustig wachten tot de chauffeur u komt halen.