Inloopspreekuur 'Samen post lezen'

Bibliotheek n Op donderdag 6 september start het inloopspreekuur 'Samen post lezen' in de Bibliotheek. Tijdens dit wekelijkse inloopspreekuur van 11.00 tot 12.30 uur helpt een taalvrijwilliger van de Bibliotheek Bollenstreek mensen met het lezen en begrijpen van hun post. Het is gratis en iedereen kan binnenlopen.

Tijdens het inloopspreekuur is een taalvrijwilliger in de Bibliotheek in Noordwijk aanwezig om mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal te ondersteunen bij het lezen en begrijpen van brieven die ze ontvangen. Samen met de taalvrijwilliger wordt de post gelezen en uitgelegd. De taalvrijwilliger helpt niet bij het verder uitvoeren van zaken die in de brief beschreven staan. Indien nodig kan Kwadraad daar een helpende hand bieden.

De Bibliotheek Bollenstreek organiseert dit spreekuur in samenwerking met Kwadraad - maatschappelijk werk. Medewerkers van Kwadraad signaleerden dat een aantal van hun cliƫnten het lastig vindt om post te lezen en te begrijpen. Bij het Taalhuis zijn goed opgeleide vrijwilligers actief die hierbij een helpende hand kunnen bieden. De match was daarom snel gemaakt.