Nieuw wielerspektakel op zaterdag 1 september

Wielrennen n Niet minder dan 10 bekende gangmakers zullen tijdens de Oranjefeesten hun bijdrage leveren aan het wielerspektakel dat bij de jaarlijkse Oranjefeesten op de agenda staat. Onder hen de bekende toppers zoals Ron Zijlaard, Herman Bakker, Gerard Buying en Rien van Hooydonk.

Het is een mooie traditie dat er bij de jaarlijkse Oranjefeesten een wielerkoers wordt gehouden .Op zaterdag 1 september zoeven er allereerst de Bollenstreekrenners over de Noordwijkse kasseien.
Zij dienen in bezit te zijn van een zogenaamde basispas De coureurs strijden om de eremedailles in een wedstrijd die wordt verreden over 1 uur met toegevoegd 3 ronden.

Nieuw aan deze wielermiddag zijn de spectaculaire dernywedstrijden. Er is 1 dernywedstrijd voor oud-winnaars van de ronde van Noordwijk aangevuld met plaatselijke renners. Daarnaast zijn er twee dernywedstrijden voor oud-professionals, aangevuld met renners uit de Bollenstreek .

Op de deelnemerslijst prijken sowieso de voormalig professionals Martin Schalker en Thijs Zonneveld. De laatste is tegenwoordig bekend sportjournalist die commentaar en analyses verzorgd bij diverse Tv-uitzendingen.

Het startschot zal worden gegeven door de negentigjarige Henk Hermans, de allereerste winnaar van de Ronde van Noordwijk die in 1950 werd gehouden. De heer Hermans emigreerde kort daarna naar Nieuw-Zeeland. Hij zal dus deze middag in zijn geboorteplaats actief zijn en bij de wielerrondes als starter worden betrokken.

Programma

Het volledige programma voor deze middag luidt: 16.15-16.45 uur: 1e manche voor oud professionals aangevuld met renners uit de Bollenstreek; 17.00- 18.15 uur: Traditionele ronde van Noordwijk voor basispashouders uit de Bollenstreek; 18.30-18.50 uur: 1 manche voor oud-winnaars van de Ronde van Noordwijk aangevuld met andere renners uit de Bollenstreek;19.00-19.30 uur: 2e manche voor oud-professionals aangevuld met renners uit de Bollenstreek; 19.05 prijsuitreiking dernywedstrijden.