Invullen ambtelijke functies na fusie nu actueel

Stoelendans n De ambtelijke voorbereidingen op de fusiegemeente Noordwijk hebben nu volop aandacht. Voor het samenstellen van de nieuw te vormen ambtelijke organisatie zijn intern bij beide gemeenten vacatures van 1 directeur en 10 teamcoaches opengesteld. Aan de raadsgroep is inmiddels gemeld dat dit geen geschikte kandidaten voor de directeursfunctie heeft opgeleverd. Er blijken intern wel 6 geschikte mensen te zijn die als teamcoach kunnen functioneren.

Alle functies voor die nog te vormen organisatie zijn beschreven en gewaardeerd volgens een door de VNG ontwikkeld systematiek. Met een nieuwe basis en vertrekpunt voor de toekomstige ambtelijke organisatie, waarin gestreefd wordt naar de nodige flexibiliteit binnen de diverse functies. De werkgroep Personeel en Organisatie heeft daarom de taak gekregen om te zorgen voor een stabiele basis voor de nieuwe organisatie waarbij vooral ook de continuïteit geborgd zal moeten worden. Het invullen van de diverse functies moet zorgen voor de nodige kwaliteit.

Tevens wordt goed bekeken of het verlengen van overeenkomsten met de huidige externe deskundigen na 1 januari 2019 nog noodzakelijk is om de gewenste kwaliteit te waarborgen.
Die organisatie wordt dan gehuisvest in de bestaande gemeentehuizen met daarin aangepaste werkplekken. Dit alles met het doel om het zogenaamde Nieuwe Noordwijkse Werken mogelijk te maken De voorbereidingen voor de verbouwingen die hiervoor nodig zijn vorderen inmiddels al gestaag.

Daarnaast wordt er ook hard gewerkt aan de inventarisatie en harmonisatie van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten in de beleid- en regelsystemen van beide gemeenten. Zodat de zaken die in Noordwijk en Noordwijkerhout nu al gelijkluidend zijn in de eerste raads- en collegevergaderingen van 2019 kunnen worden vastgesteld. Daar waar grote verschillen zijn zal er meer tijd gebruikt worden om de nodige harmonisatie te realiseren.


Vertrouwelijk maar niet altijd geheim

bevolking n Actuele persoonsgegevens kunnen soms heel belangrijk zijn. De gemeente houdt van de inwoners deze persoonsgegevens bij. Wanneer iemand trouwt, een kind krijgt of verhuist, wordt dit vastgelegd. Als iemand gaat verhuizen naar een andere gemeente, verhuizen de persoonsgegevens met diegene mee.

Deze week publiceert de gemeente op de website dat burgers zeker niet benauwd hoeven te zijn dat deze gegevens zomaar op straat belanden. Persoonsgegevens zijn vertrouwelijk. Soms kunnen wel maatschappelijke organisaties inzage krijgen. Daarbij worden strenge regels gehanteerd. Men kan er van verzekerd zijn dat bedrijven of particulieren geen toegang krijgen tot deze gegevens of hierover worden geïnformeerd.
Wie liever niet heeft dat persoonsgegevens door anderen wordt ingezien, kan wel vragen om de gegevens geheim te houden. Dat recht heeft in principe iedereen en bij zo'n verzoek hoeft geen reden te worden opgegeven. Bij gevraagde geheimhouding geeft de gemeente de gegevens echter nog wel door aan verplichte instanties, zoals politie, justitie en de Belastingdienst. De gemeente Noordwijk vindt het van groot belang dat gegevens in de Basisregistratie Personen juist en actueel zijn. Daarom raad ze iedereen aan om de persoonsgegevens te checken op www.mijn.overheid.nl Daar kan men een en ander controleren en zo nodig ook wijzigen. Ook staan de ambtenaren van het Klantcontactcentrum klaar met advies.