Afbeelding
Foto:

Bezoek het planetarium en de sterrenwacht

Sterrenwacht n De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie laat ons kennis maken met de sterrenhemel en de sterrenkunde door middel van hun reizend planetarium.

In de koepel, toegankelijk voor maximaal 30 personen, worden interactieve shows en films vertoond. Laat je meevoeren in de wereld van de sterren.


Sterrenwacht Foucault is een particuliere sterrenwacht uit De Zilk. Zij geven uitleg over het mooie heelal aan de hand van presentaties en bij helder weer kijken we buiten naar de zon, bij bewolkt weer zijn de presentaties binnen. Zie: www.sterrenwachtfoucault.nl


Interesse in een studie of baan in de techniek?

opleiding n MBO Rijnland en LUBA uitzendbureau zijn aanwezig om zich te presenteren en mensen te interesseren voor een studie of baan in de techniek.


Bouw je eigen raket

workshop n Vanaf ongeveer 13 jaar kun je zelf je raket bouwen, bij jongere leeftijd is enige hulp van een ouder iemand gewenst.

Aan het begin van de workshop koop je zelf je raket (kosten vanaf € 15,00, afhankelijk van welke raket je wenst) en ga je hem bouwen. Leden van de Dutch Rocket Research Association zijn aanwezig voor professionele begeleiding.

De workshops starten om 10.00 en 13.30 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Na de workshops kunnen de raketten gelanceerd worden, mits de weersomstandigheden dit toelaten. Maximum aantal deelnemers per workshop is 30. Kosten: aanschaf raket ter plaatse vanaf € 15, vol = vol.


Young Engineers

lego n Bouw een auto om op Mars rond te rijden met dikke banden voor het ruige terrein.

Of je bouwt een ruimtestation met draaiende satellietschotels en dit station kan je verder ook helemaal zelf inrichten. Je werkt met een heel duidelijke instructie.
Geschikt voor jongens én zeker ook meisjes van 6 tot 11 jaar. Maximum aantal deelnemers per workshop is 18. Workshops starten om 10.30 en 13.30 uur en duren ca. 5 kwartier. Deelname gratis, vol=vol! Het Technic Lego-materiaal blijft eigendom van Young Engineers.

Drone-demonstraties

dronerace n Altijd al willen weten hoe drones werken? Ook weleens zelf willen ervaren hoe het is om een drone te besturen? Dan is dit je kans! Er zijn demonstraties, droneraces op een parcours en er kan zelf gevlogen worden met mini drones. De Freestyle Droneracers uit Noordwijkerhout laten je alle in en outs van de drones ervaren.

Afbeelding