Meepraten over zevensterrentoekomst

Visie n De gemeente houdt op woensdag 5 september in het Zilveren Kruisgebouw een openbare informatieavond over de geactualiseerde omgevingsvisie.

Het blijkt noodzakelijk om bewoners nog eens extra te informeren over de ambtelijke stukken die inmiddels door de gemeenteraad al zijn vastgesteld. In aanloop naar de verkiezingen wil het huidige gemeentebestuur bij de geïnteresseerde inwoners peilen wat hun wensen en voorkeuren zijn.
Anno 2018 zijn niet de partijpolitieke verkiezingsprogramma's leidend maar legt men de verantwoording voornamelijk bij de kiezer zelf. Met de geactualiseerde omgevingsvisie als leidraad moeten inwoners hun mening geven over de nieuwe politieke toekomst in Noordwijk. Een toekomst die echter vooraf al nadrukkelijk binnen kaders van de omgevingsvisie en de daarin omschreven 7 belangrijke onderwerpen lijkt te zijn verankerd. Het gaat om bereikbaarheid, natuur, economie, sportmogelijkheden, fijne samenleving en sfeervolle dorpskernen in een aantrekkelijk leefklimaat.

Daarom is het noodzakelijk dat inwoners vroegtijdig meepraten. De politieke partijen hebben zich feitelijk verbonden aan de zogenaamde 7-sterren-politiek en koesteren de hoop dat deze sterren kunnen gaan stralen. Het college roept daarom de bewoners op om nu alvast kennis te geven van hun visie op de samenleving en de realisatie politieke wensen. Een hartenkreet van het college staat op de gemeentelijke website: 'Ken je de omgevingsvisie nog niet? Dan nemen wij je graag mee in de achtergronden van de omgevingsvisie en helpen wij je te ontdekken hoe de 7 sterren zijn bedoeld. Wat hun waarde is. En hoe ze iedereen helpen die een plan of een initiatief ontwikkelt'.
Meepraten mag, maar aanmelden per email is om organisatorische reden wel noodzakelijk. Op de website van de gemeente staat zeer uitgebreide informatie voor iedereen ter beschikking.


Inloopavond over bouwplannen NWS

Huisvesting n De Noordwijkse weekmarkt lijkt snel te gaan verhuizen naar het Kloosterplein. En daardoor komt sociale woningbouw op de plek van de voormalige Northgo-sporthal en bijbehorend parkeerterrein steeds dichterbij.

Dat lijkt belangrijk voor veel Noordwijkers. Een aantal van hen zal daar mogelijk een betaalbare woning bemachtigen. De belangstelling hiervoor zal echter groot zijn want in Noordwijk is er een grote achterstand op het gebied van betaalbaar wonen, speciaal voor starters. Het project van de NWS is een eerste aanzet om het grote probleem, huisvesten van onze eigen Noordwijkse jongeren,eindelijk aan te pakken. Het gaat in dit geval om 63 sociale woningen. Om te beginnen zijn er plannen voor 27 huurappartementen naast 7 grondgebonden rijtjeswoningen. Daarnaast zijn er plannen voor 17 boven/benedenwoningen en de NWS ontwikkelt ook nog eens een woongroep met 12 studio's. Voor de Noordwijkers die hier interesse voor hebben komt er een inloopavond.

Belangstellenden zijn uitgenodigd om kennis te nemen van de details. zoals het beeldkwaliteitplan. In dit plan wordt de stedenbouwkundige opzet en de gewenste uitstraling van gebouwen, architectuur en openbare ruimte omschreven .Op woensdag 5 september is er een inloopavond georganiseerd in het Zilveren Kruis gebouw, waar de plannen voor iedere zijn te zien. Van 19.30 tot 21.00 uur is men welkom op Goohorstlaan 10. De betreffende ambtelijke afdeling is daar aanwezig, evenals medewerkers van de NWS.