De Rotterdamse Glitter en Glamour Bingo is gelijk al de spetterende opening van de eerste avond. | Foto: PR
De Rotterdamse Glitter en Glamour Bingo is gelijk al de spetterende opening van de eerste avond. | Foto: PR Foto: PR

Oranje Boven in Noordwijk Binnen

oranje n De traditionele Oranjefeesten in- en rondom het Oranjepaviljoen op het Jeroensplein zullen Noordwijk Binnen weer volop Oranje kleuren. Het programma start al op donderdag 23 augustus met de Oranje-bingo in de Wieken.

Op vrijdag kunnen klaverjasliefhebbers in dezelfde locatie terecht voor een avondje 'prijsjassen'. Zaterdag is er een kindervrijmarkt in de Kerkstraat, waar weer allerhande koopwaar zal worden aangeboden. Vanaf dinsdag gaat het vanaf 14.45 uur pas echt los met de kermis op het Kloosterplein waar men tot en met zaterdag 1 september vertier kan vinden bij de vele kermisattracties. Een muntenspaaractie bij Kerkstraat winkeliers zorgt ervoor dat men extra voordelig kan genieten, naast nog eens de voordeelbonnen die in het boekje Oranje Boven staan afgedrukt.

Oranjepaviljoen

Op woensdag start het programma in- en rondom de feesttent die staat op het centrale plein in Noordwijk Binnen, het Jeroensplein, naast de Oude Jeroenskerk en tegenover Café Thomas en het gemeentehuis. De Rotterdamse Glitter en Glamour Bingo is gelijk al de spetterende opening van de eerste avond. Daan en Hans halen alles uit de kast om 200 vrouwen te entertainen met Hollandse meezinghits. Als de bingoballen vanaf 19.30 uur de goede kant op rollen zijn er weer veel mooie prijzen te winnen.

De donderdag biedt een vol programma met in de middag een Hollands meezingfestival voor senioren van 14 tot 16 uur. Van 17 tot 19 uur kan er smakelijk genoten worden van een bbq verzorgd door Keurslager Krijn van der Bent. Om 20 uur geeft Echo der Duinen een speciaal jubileumconcert met als veelbelovende titel, Klassiek ontmoet Pop. Het swingende slotaccoord van de avond is voor 'De Piano Man'.

Op vrijdag kunnen de sportievelingen aan de bak tijdens de SPOC hardloopwedstrijd voor jong en oud. Tijdens het Tobbetje steken komt het aloude volksvermaak weer aan bod waarbij vooral de toeschouwers in grote getalen hopen op een nat pak voor de heldhaftige deelnemers. Tijdens Heel Noordwijk zingt Hazen laten bekende en minder bekende Noordwijkers zien en horen dat zij een echte Hazes-zanger zijn.

Op zaterdag 1 september tussen 10.00 en 14.00 uur organiseert Schietvereniging Blijf Voor 't Land wederom de jaarlijkse OV schietwedstrijd. Het clubgebouw kunt u vinden aan de J. van Hoornstraat 8 tegenover het politiebureau. Er kan met luchtbuks en met handboog worden geschoten. Voor de luchtbuks geldt een minimum leeftijd van 12 jaar en voor de handboog 10 jaar. De kosten zijn € 3,50 per discipline. De prijsuitreiking zal om 16.00 uur plaatsvinden in de feesttent.

Vroege vogels kunnen zich om 7 uur 's morgens al melden aan de Leidse Vaart voor een viswedstrijd georganiseerd door HSV De Sportvisser.

Wielerronde

Op de slotdag mag de Ronde van Noordwijk niet ontbreken met dit jaar ook weer wielerkoersen achter derny's in verschillende manches. De route is dit jaar: start en finish bij het Oranjepaviljoen - Heilige Geestweg - Van Limburg Stirumstraat - Lindenhofstraat - Boekerslootlaan - Douzastraat - Voorstraat - Offfemweg - Florahof - Zwanesteeg - Offemweg - Wilhelminastraat - gedeelte Zeeweg - Heilige Geestweg. Bewoners langs de route kunnen van 16.20 tot 19.50 uur vanaf hun eigen vip-terras het wielerspektakel bekijken.

De Oranje Boven feestweek krijgt met de Noordwijkse Avond weer een swingend slot met DJ Hans, Pascal Redeker en onze eigen partyzanger, Bossie, Bossie Rode Rozen, Alex.

Het bestuur, bestaande uit John Asselbergs (voorzitter), Lydia Haveman (secretaris), Gerard Warmenhoven (penningmeester) en commissieleden Iwan Hogervorst (kermis), Piet de Ridder (wielrennen) en Hans Bierman (Oranjepaviljoen) wenst u mede namens de vele vrijwilligers een prachtige feestweek toe.

In 2019 viert de Oranjevereniging Noordwijk het 110-jarig bestaan. Een mooie mijlpaal en gelegenheid om nog eens extra uit te pakken in naam van Oranje.

Afbeelding