De Burgemeesters van Noordwijk en Noordwijkerhout zullen Proef Noordwijk openen. | Foto: Willem Krol
De Burgemeesters van Noordwijk en Noordwijkerhout zullen Proef Noordwijk openen. | Foto: Willem Krol Foto: Willem Krol

Proef Noordwijk 4.0 met 12 culinaire deelnemers

Noordwijk n Proef Noordwijk is nu al niet meer weg te denken op de culinaire evenementenkalender. In het laatste weekend van augustus organiseert Proef Noordwijk de vierde editie van haar driedaagse culinaire evenement. Op vrijdag 24 augustus opent buurman en burgemeester Jan Rijpstra samen met zijn Noordwijkerhoutse collega Gerrit Goedhart drie opeenvolgende dagen eten, drinken en gezelligheid op het evenemententerrein aan de Van Limburg-Stirumstraat (Verkadeplein)..

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus is jong en oud welkom op het "Verkadeplein" om kennis te maken met het culinaire aanbod in Noordwijk. In een overdekte "markthal" zullen zich 10 restaurants en food retailers uit Noordwijk zich presenteren met verschillende kleine en grotere gerechten en bijpassende wijnen. Dit alles rondom een centrale bar en grenzend aan een groot terras met sta-, zit- en loungegelegenheid. De restaurants en food retailers die op Proef Noordwijk aanwezig zullen zijn, zijn Blu Beach, Catering Bollenstreek, Dunes Lounge & Bar - Radisson Blu Palace Hotel, Chocolaterie en Patisserie George Vis, Hiro Mina, Brasserie Noordzee, Oriento - Hotels van Oranje, 't Pannekoekenhuisje, Santas Koffie, Restaurant Villa de Duinen en Thais Restaurant Yan. Ook is er een wijnbar, die een uitgebreide selectie wijnen biedt uit diverse wijnstreken.

Proef Noordwijk is geopend op vrijdag van 18.00 - 23.00 uur, zaterdag van 16.00 - 23.00 uur en zondag van 15.00 - 21.00 uur. Het evenement wordt opgeluisterd door een muzikaal programma. Op de zondagmiddag worden er ook kinderactiviteiten georganiseerd door Flowerkids.

Proef Noordwijk is vrij toegankelijk voor iedereen. De aangeboden gerechten en dranken worden verstrekt tegen betaling van munten ad € 1,25. De munten kunnen worden aangekocht aan de kassa van Proef Noordwijk op het evenemententerrein.