Supportersbus vv Noordwijk

Oss n Op 18 augustus om 17.00 uur speelt vv Noordwijk in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker een uitwedstrijd tegen OSS '20. Bij voldoende inschrijvingen vertrekt de supportersbus om 14.30 uur naar Oss. Schrijf daarom snel in via www.supportersclub-vvnoordwijk.nl


Nieuwe filmtitels in de bioscoop in de Muze

film n Gedurende de hele zomervakantie draait De Muze dagelijks films. Naast alle succesfilms als Mamma Mia en Mission Impossible komen er weer wat nieuwe filmtitels bij de komende weken, zoals Pluisje, De film van Dylan Haegens, Janneman Robinson & Poeh, Adrift en Love Simon.

De theaterbalie van De Muze is geopend en telefonisch bereikbaar op: maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, maandagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur en één uur voorafgaand aan elke voorstelling


Jeroensomloop

stil n Op zondag 19 augustus is de jaarlijkse Jeroensommegang door Noordwijk-Binnen. Deze stille tocht door de dorpskern wordt door de Parochiekern St. Jeroen en Maria ter Zee in de St. Maartensparochie georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Gemeente Noordwijk.

De eigenlijke feestdag van St. Jeroen is ieder jaar op 17 augustus. Dat is dit jaar op donderdag. Om praktische redenen is ervoor gekozen om de Jeroensommegang in de ochtend van de derde zondag van augustus te laten plaatsvinden. De bedoeling is het verhaal van Jeroen, de eerst bekende leidsman van de christelijke gemeenschap in het dorp én martelaar, onder de aandacht te brengen. Een bezinning over de betekenis van Jeroen in ons leven in onze tijd hoort daar ook bij.

Tijdens de tocht wordt het Jeroensveld (of Martelveld) op het landgoed Calorama aangedaan. Er wordt aangenomen dat op deze plek de priester Jeroen door de Vikingen in 856 werd onthoofd. Er wordt op het veld een korte plechtigheid gehouden, waarin kaarsen bestemd voor beide Jeroenskerken worden aangestoken.De ommegang begint om 8.00 uur - een half uur vroeger dan in voorgaande jaren - op het Lindenplein (bij de muziektent). Iedere deelnemer ontvangt een gidsje met beschrijving en gebeden.