Voor de vaste bezoekers en verkopers zijn Paul en Frank  geen onbekenden. | Foto: PR
Voor de vaste bezoekers en verkopers zijn Paul en Frank geen onbekenden. | Foto: PR Foto: PR

Frank en Paul van Raamwerk in actie bij Kofferbakverkoop

verkoop n Ook deze zomer organiseren de Keiebijters de traditionele kofferbakverkopen achter het voormalige hoofdgebouw aan de Langevelderweg 27. De kofferbakmarkten zijn er nog op alle zondagen in augustus.

Voor de vaste bezoekers en verkopers zijn Paul en Frank allang geen onbekenden meer. Wekelijks zetten zij, samen met de vele vrijwilligers van de Keiebijters, hun beste beentje voor om alle verkeersstromen in goede banen te leiden. Met tomeloze inzet staan zij bezoekers te woord en verwijzen ze naar de juiste parkeerplek. Ook zijn ze goed maatjes geworden met vaste verkopers, die al jaren op de markt staan. Doordeweeks werken ze met veel plezier op Zorgboerderij De Hafakker in Noordwijkerhout, op zondag popelen ze om de Keiebijters te helpen.

Doelstelling van de carnavalsvereniging is het organiseren van carnavalsactiviteiten voor bewoners en cliënten van Het Raamwerk en Rivierduinen. Ook daar genieten vele deelnemers van Raamwerk van, inclusief Frank en Paul!

Vanwege de grote toeloop in de afgelopen jaren en de eenvoudige mogelijkheden van de vereniging heeft de firma Barthen Verhuur uit Leiden gemeend de Keiebijters een handje te helpen. Voor de duur van 10 zondagen plaatsen zij twee extra toiletcabines voor de bezoekers.

Frank en Paul vinden het jammer als het over een paar weken weer voorbij is. Ze hopen nu al op volgende jaar.


Lidia Ksiazkiewicz speelt Astor Piazolla op Knipscheer-orgel

orgel n Velen herinneren zich ongetwijfeld het fantastische concert van de Poolse Lidia Ksiazkiewicz, drie jaar geleden op het Maarschalkerweerdorgel in de RK Jeroenskerk. Dit jaar speelt Lidia op het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk.

Lidia Ksiazkiewicz is uitgegroeid tot een internationale toporganist. Al op jonge leeftijd behaalde ze haar einddiploma's piano en orgel aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Ze vervolgde haar opleiding aan de Academie voor schone kunsten in Angers. Zij begint donderdag met een stuk van John Stanley. Verder speelt ze werken van Jacques Boyvin, Felx Mendelssohn en Olivier Messiaen en eindigt met enkele spectaculaire bewerkingen van tango's en rumba's van Astor Piazolla.

Het concert is op donderdag 16 augustus om 20.15 uurDe toegangsprijs is € 7,- (vrienden van Muziek in Jeroen € 5,-).