Eerste hulp bij schulden

maatjes n Het project SchuldHulpMaatje draait ruim een halfjaar en meer dan 20 hulpvragers hebben inmiddels de weg naar deze vorm van ondersteuning gevonden. De Stichting Hulp In Noordwijk, opgericht door de diaconieën van Protestantse kerk en de Katholieke Kerk in Noordwijk, werkt hierbij nauw samen met de gemeente Noordwijk.


Als je schulden hebt, helpt het niet als iemand je geld geeft. Wat dan nodig is, is goede hulp en ondersteuning. Iedereen in Noordwijk met geldproblemen kan bij SchuldHulpMaatje aankloppen voor gratis hulp van een deskundige, goed opgeleide en betrouwbare vrijwilliger. Dat wordt gedaan om te zorgen dat mensen hun geldzaken en/of financiële administratie weer op orde krijgen en daarmee weer kunnen genieten van het leven!
Het Maatje zet samen met de hulpvrager alle inkomsten, uitgaven, schulden en betalingsachterstanden op een rij. Daarna wordt samen gewerkt aan een oplossing. Een Maatje laat zien hoe je uitgaven kunt plannen en een administratie bijhouden. En als inkomsten of uitgaven door omstandigheden veranderen, helpt het Maatje om een aangepast budget te maken. Als blijkt dat je andere ondersteuning nodig hebt, zoals budget beheer of schuldhulpverlening nodig hebt blijft het Maatje je ondersteunen. Je staat er niet alleen voor!

Alle informatie over deze hulp is te vinden op www.stichtinghulpinnoordwijk.nl Wacht niet tot je (verder) in het rood staat, maar neem contact op: Via de coördinator SchuldHulpMaatje, per e-mail coordinator@stichtinghulpinnoordwijk.nl; Telefonisch bij het parochiesecretariaat St Jeroen en Maria ter Zee. Het parochiesecretariaat is van maandag tot en met vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur bereikbaar onder nummer 071-3612590. De medewerkers van het Parochiesecretariaat noteren naam en telefoonnummer en geven dit door aan de coördinator SchuldHulpMaatje.