Ans en Wim de Witt ontvingen bloemen en felicitaties van de burgemeester voor hun zestigste trouwdag. | Foto: Ina Verblaauw
Ans en Wim de Witt ontvingen bloemen en felicitaties van de burgemeester voor hun zestigste trouwdag. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Echtpaar de Witt is zestig jaar getrouwd

DIAMANT n Burgemeester Jan Rijpstra bracht maandag 24 juli een bezoek aan het echtpaar de Witt-Schansman. Deze dag was het precies 60 jaar geleden dat zij in het huwelijk traden.

Door Ina Verblaauw

De Haarlemse Ans Schansman leerde de Noordwijker Wim de Witt kennen via een vriendin en een sportvriend. Zij wilden haar voorstellen aan Wim. "Maar hij moet wel langer zijn dan ik hoor", zei Ans tegen haar vriendin. Niet zo gek; Ans was 1.79 meter, wat opvallend lang was in die tijd. Zij werd geboren op 25 december 1933. Gelukkig was Wim 1.92 meter en voldeed dus aan de criteria.

Het klikte en Ans ging werken bij de reumakliniek Solo Mio in Noordwijk, zodat het stel elkaar wat vaker kon zien. Wim, geboren op 1 januari 1932, volgde zijn schooltijd in Noordwijk.

Onderbroken door de oorlog, wat vier jaar geen onderwijs betekende, kwam hij na de bevrijding in een klas met leerlingen die vier jaar jonger waren. Dat vond hij niet prettig en deed Staatsexamen vanuit de Opleidingsschool. Dertien jaar lang was hij onderwijzer op de Dr. De Visserschool, daarna gaf hij Natuur- en Scheikunde op de Chr. Mavo aan de Duinweg. De laatste jaren voor zijn pensionering was De Witt directeur van de Uitermeer Mavo in Lisse. Op de leeftijd van 56 ging De Witt met pensioen en kon vanaf dat moment veel tijd steken in FC Lisse, van welke club hij de eerste voorzitter was. Nog bijna dagelijks wordt De Witt herkend door oud-leerlingen.

Het was gebruikelijk 60 jaar geleden te trouwen in de woonplaats van de bruid. In dit geval Haarlem. "Mijn vader Engel de Witt was in Noordwijk jarenlang raadslid en wethouder en ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Maar alleen in Noordwijk, dus kon hij ons niet trouwen in Haarlem", klinkt het spijtig.

Het echtpaar kreeg vier kinderen en heeft inmiddels vijf kleinkinderen. Het feest voor familie en vrienden laat nog even op zich wachten. "Iedereen is op vakantie; als ze allemaal terug zijn gaan we een leuk feestje geven".


60-plussers uit de Bollenstreek gaan weer speeddaten

date n Welzijn Teylingen organiseert op 29 september, in samenwerking met Welzijn Noordwijk, de derde speeddatebijeenkomst voor 60 plussers in de Bollenstreek.

Tijdens het speeddaten kunnen inwoners van de Bollenstreek, die op zoek zijn naar een nieuwe liefde of een goede vriendschap, elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Door scheiding of door het overlijden van de partner zijn er in de Bollenstreek heel wat senioren die alleen zijn. Veel van deze senioren willen graag de rest van hun leven nog met iemand anders delen en hebben behoefte aan georganiseerde ontmoetingsmomenten. Dit is gebleken uit het grote aantal aanmeldingen bij de eerder door Welzijn Teylingen georganiseerde speeddatebijeenkomsten. Dit jaar gaat Welzijn Teylingen samenwerken met Welzijn Noordwijk. Naast deze samenwerking is er voor gekozen om het ontmoeten voor "activiteitenmaatjes" te laten vervallen en kun je je alleen inschrijven voor het echte speeddaten. Activiteitenmaatjes zal in de toekomst op een andere manier georganiseerd gaan worden.

Het ontmoeten gebeurt aan de hand van korte gesprekken die één op één plaatsvinden. Na ongeveer 7 minuten wordt er gerouleerd zodat je de kans krijgt om iedereen te spreken. Wie weet ga je aan het einde van de dag naar huis met het telefoonnummer van die nieuwe liefde of goede vriend(in).

De middag vindt plaats op zaterdag 29 september van 14.00 tot 17.00 uur in Noordwijk. Om de locatie discreet te houden, ontvang je na aanmelding de definitieve locatiegegevens. Deelname bedraagt € 12,50 per persoon. De betaling wordt vooraf voldaan door middel van een automatische incasso.

Aanmelden kan tot 1 september via de website (onder 'agenda') van Welzijn Teylingen: www.welzijnteylingen.nl. Lukt het niet om je via de website aan te melden, dan kan dit ook telefonisch via Welzijn Teylingen: 0252 231805.

Om het klein te houden kunnen er maximaal 48 deelnemers inschrijven. Overige inschrijvingen komen op een wachtlijst en bij voldoende belangstelling wordt er eind november een 2e bijeenkomst georganiseerd.

Meer informatie bij Laura Methorst van Welzijn Teylingen, tel 0252 231805 of Nikki van der Ven van Welzijn Noordwijk, tel. 7114334.

 | Foto: Shutterstock