Onbegrip

Afgelopen week liepen de gemoederen in Noordwijk weer aardig op. Eerst natuurlijk in positieve zin omdat de MoBo's (meneer Bram Mol en Charles de Boer van de Hotels van Oranje) licht aan het einde van de tunnel gaan zien. Het lijkt er op dat de vergunning voor de nieuwbouw eindelijk in zicht komt. Natuurlijk zijn er nog hobbels maar het gesternte lijkt de hoteleigenaren goed gezind.

Maar er waren ook negatieve ontwikkelingen in het dorp. Meneer van der Holst is laaiend om de onbegrijpelijke gang van zaken: 2 juli kreeg hij een dagtekening dat alleen de aanwezige ponystal, en het schuurtje naast de moestuin mogen blijven bestaan. De rest mag weg. Al 30 jaar strijdt heer van der Holst tegen het in zijn ogen onrecht dat hem wordt aangedaan en hij praat over een vertrouwensbeginsel dat nu weer niet blijkt op te gaan voor een paar nog aanwezige (in de ogen van de gemeente) onterechte bouwsels. En wat dacht u van Stichting FEIN (Faciliteren Evenementen In Noordwijk)? De Wilhelmina Boulevard is zaterdag 7 juli ontzettend vol met belangstellenden voor het Cirque des Dunes en het na afloop beloofde vuurwerk. En laat nou de gemeente Code Rood op het laatste moment afkondigen! Brandgevaar! In Katwijk is op bijna hetzelfde tijdstip wel een giga vuurwerk voor de Boulevardgangers. Een regio, tweemaal een ander beleid.
Beste scribenten: mogen de benadeelde mensen vol onbegrip zijn over de in hun ogen onbetrouwbare handelswijzen van de gemeente?