Afbeelding
Foto:

Sterke verhalen bij Palliam tentoongesteld

expositie n Initiatiefnemer Piet van der Ploeg heette de aanwezig welkom in de Maria ter Zee Kerk op zaterdag 7 juli.

Door Ina Verblaauw

"U bent getuige van een bijzondere expositie van het werk van 300 mensen, die het thema Sterke Verhalen op doek hebben gezet. Om mensen aan te sporen om sterke verhalen te verbeelden, hebben we het Nortgo College, Teylingen College Leeuwenhorst, WZC Groot Hoogwaak en Jeroen, De Beweegschool, het Trefpunt en De Wieken bezocht. Het doel is mensen aan te zetten met plezier een Sterk Verhaal te verbeelden". De financiële bijdrage van het Baalbergen Fonds maakte deze tentoonstelling mede mogelijk. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het a capella koor Fenix.
Pastoor Theo Blokland: "we maken allemaal sterke verhalen mee en noemen dat smoezen. Getracht is op panelen dingen te laten zien die echt niet kunnen. De panelen nodigen uit tot nieuwe sterke verhalen". Burgemeester Jan Rijpstra koos in zijn speech voor een actueel Sterk Verhaal. De fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. "Zo onwaarschijnlijk, dat het niet waar kon zijn". In 1231 werd Noordwijk opgedeeld tussen de broers Gerard van Nortghe en Willem van Northge. Gerard kreeg Noordwijk en Willem Nortghe inden Houte. In 2017, 786 jaar later zochten de burgemeesters van beide gemeenten elkaar op. Beide gescheiden gemeenten zullen vanaf 1 januari 2019 weer één gemeente worden. Namens mijn collega Goedhart dragen wij de nieuwe gemeente Noordwijk met een gerust hart over aan hun opvolger.
Vervolgens ging het gezelschap naar buiten waar de expositie was opgesteld. Door het verwijderen van de Noordwijk vlag door Blokland en Rijpstra werden de prijswinnende panelen onthuld.


De tentoonstelling is t/m 29 september dagelijks te bezoeken in de Maria ter Zee Kerk aan de Nieuwe Zeeweg 73. De toegang is gratis.