Het Bamboetheater wordt donderdag voor het eerst echt gebruikt bij de eerste voorstelling van Isadora. | Foto: IV
Het Bamboetheater wordt donderdag voor het eerst echt gebruikt bij de eerste voorstelling van Isadora. | Foto: IV Foto:

Vinkenvelders welkom in Bamboetheater

n Voorstellingen vanaf Vrijdag 13 juli

isadora n Er is de afgelopen weken heel hard gewerkt door heel veel vrijwilligers om het mobiele bamboetheater weer uit zijn winterslaap te halen. Op Het Laantje zijn de laatste werkzaamheden nog in volle gang.

Door Ina Verblaauw

Nadat dinsdag 3 juli de presentatie van het Magazine Leef! van Welzijn Noordwijk in het theater werd gepresenteerd, was het vrijdagavond 6 juli de beurt aan de bewoners van het Vinkenveld om hun opwachting te maken in het theater. Met een opgewekt: "we zijn geland", opende artistiek leider Herma van Piekeren de avond. "We staan op een magische plek met zicht op uw eigen woonwijk".


Deze avond presenteerde KunstKlank een speciaal programma: een lezing van Hein Verkade over de historie van het Vinkenveld en sprak Renée Korbee over Isadora Duncan en haar binding met Noordwijk. Beide sprekers hadden een dia presentatie voorbereid; het was echter niet donker genoeg om de beelden zichtbaar te tonen op het scherm. Hein improviseerde op de hem bekende manier en Renée werd geïnterviewd door Wilma Gudmundsson. De avond werd muzikaal omlijst door het Herman Bakker JazzTrio.


Naast de opbouw van het theater in het grasveld, is het ook logistiek een waar kunstwerk. Aan alles is gedacht: de 24-uurs bewaking, de omkleedruimte voor de artiesten tijdens de voorstelling, de tenten voor slecht weer, catering, toiletvoorzieningen en als pronkstuk de mobiele keuken van waaruit de maaltijden en de ontbijtjes worden geserveerd. Op landgoed Calorama is een waar tentenkamp ingericht om alle artiesten onderdak te bieden.


De repetities zijn nog in volle gang. De uitvoeringen van Isadora zullen vanaf 13 juli te zien zijn. Kaarten kunnen worden besteld via www.kunstklank.nl. Op deze site is ook alle informatie te vinden over de andere activiteiten die in en rond het theater te beleven zijn.

Bezoekers worden vooral geadviseerd met de fiets te komen. Er is beperkt parkeergelegenheid bij de tennishal Vinkenveld. Voor mensen die slecht ter been zijn staat een golfkar paraat hen naar het theater te vervoeren. Het kleine stukje lopen naar het theater is geen straf. Op de velden staan geurende fresia's vol in bloei.