De nieuwe gemeenteraad

Al een hele tijd zijn Noordwijk en Noordwijkerhout verwikkeld in een samenwerkingstraject. Er zijn veel andere woorden voor dit grote ingrijpende gebeuren dat de politieke en burgerlijke leven van de bewoners op zijn kop zou kunnen gaan zetten.

In de in het leven geroepen werkgroepen om het samenwerkingsverband gestalte te geven wordt hard gewerkt om de verschillende systemen van de beide dorpen te stroomlijnen. Maar er is veel meer: hoe gaat de nieuwe gemeente om met de nieuwe huisvesting, burgerparticipatie, werkwijze nieuwe gemeenteraad, financiƫn, een nieuwe burgemeester en griffier en het nieuwe logo.
Maar al die zaken moeten, als de samenwerking/fusie eenmaal tot stand is gekomen, bekeken en gecontroleerd worden door een nieuwe gemeenteraad. En die raad gaat bestaan uit en aantal partijen en daar nou weten we nog niks van. Lijst Salman in Noordwijk heeft et kennen gegeven gewoon door te gaan in de kern Noordwijk. Maar al die andere partijen zijn erg stil tot nu toe.

Beste scribenten: over een paar maanden zijn de verkiezingen en dan moeten we toch weten wat de verschillende partijen voor leden hebben en welk programma zij bedacht hebben. Mogen we ongedurig zijn of moeten we gewoon netjes afwachten wat er gaat gebeuren?