De kandidaten van de gezamenlijke Noordwijkse en Noordwijkerhoutse VVD. | Foto: Wim Siemerink
De kandidaten van de gezamenlijke Noordwijkse en Noordwijkerhoutse VVD. | Foto: Wim Siemerink Foto:

Liberalen klaar voor de verkiezingscampagne

kandidatuur n De lokale VVD-afdeling van Noordwijk/Noordwijkerhout lanceerden deze week heel officieel de kandidaten voor de gemeenteraad. Voorzitter Gerard Heemskerk was de gastheer tijdens een hiervoor georganiseerd gezamenlijk etentje. Waarbij naast de trouwe leden vanuit Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk en ook enkele speciale gasten mee aan tafel zaten.

In het welkomstwoord was er daarom speciale aandacht voor de Tweede Kamerleden Leendert de Lange en Dilan Yesilgöz-Zegerius. En ook voor Floor Vermeulen lid van Gedeputeerden staten van Zuid Holland. Prominente VVD-bestuurders die tijdens het diner even de gelegenheid namen om de campagneleiders een hart onder de riem te steken.


Hechte eenheid

'De lokale afdelingen van de beide gemeenten zijn al eerder tot een hechte eenheid gesmeed' liet voorzitter Heemskerk ons vervolgens weten. En naar zijn mening is daaruit een kandidatenlijst ontstaan waarop men trots kan zijn. Ook de lokale VVD koos, in navolging van andere partijen,voor een duo die als lijsttrekkers de kar zullen gaan trekken. Met Marielle Epping-Immerzeel en Michael van Dormolen lanceert de VVD een nieuwe en zeer lokaal gerichte aanpak. Heemskerk met nadruk: 'Lokale politiek, niet op afstand maar juist dichtbij de bewoners. Uitgevoerd door jonge mensen die geboren en getogen zijn in onze dorpen. En die zullen worden ondersteund door deskundigen met ervaring en kennis'.


Grootste partij

De voorzitter stak niet onder stoelen of banken dat de VVD de grootste lokale partij hoopt te worden. In zijn kielzog liet Mariëlle Immerzeel op dezelfde manier gelden. 'Ik heb een moeder afkomstig uit De Zilk en mijn vader groeide op in Noordwijkerhout. Mijn wieg stond in Noordwijk aan Zee en ik ben inmiddels een echte Binse. Duidelijk dat ik als geen ander een rol kan vervullen in de nieuwe gemeenteraad na de fusie´, liet zij met een glimlach rond haar mond weten.
Michael van Dormolen kon er deze avond nog niet bij zijn omdat hij voor zijn werk in het buitenland verbeef. Heemskerk noemde hem eveneens een topkandidaat die midden in de maatschappij staat en die de juiste uitstraling bezit.


Positief

Gerard Heemskerk tot slot: ´Ik ben trots op onze kersverse kandidaten. Die zich zeker zullen weghouden van de achterkamertjes, maar juist open en transparant, geheel in stijl met deze tijd en de voorgestelde nieuwe werkwijze, de lokale politiek gaan uitoefenen. We nemen afstand van 'de bestaande oude politiek' en gaan voor vernieuwing met daarbij het eerlijke en vooral positieve verhaal'.
De andere kandidaten zijn: 3. Bas Knapp, 4. Hans Opdam, 5. Robin van Maris, 6 Henk Hoogervorst, 7. Anouk Plug, 9. John van der Hulst, 10. Gerard Duijndam. 11. Ellen Bierman, 12. Paul Jansen. 13. Jan Aandewiel, 14 Hans Knapp, 15. David Moonen.