Ook bloemrijke aandacht voor China tijdens Flower Parade 2018. | Foto: PR
Ook bloemrijke aandacht voor China tijdens Flower Parade 2018. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Voorbereidingen voor de Flower Parade zijn in volle gang

Op 11 augustus a.s. rijdt Flower Parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2018 is 'Around the World'. Met ruim 60 eenheden, 100 figuranten, honderden muzikanten en meer dan 200.000 bloemen wordt de 73e editie vast en zeker weer een prachtig rijdend bloementheater.

Vorig jaar reed de Flower Parade met het thema ´Spreekwoorden en gezegden´. Een heerlijk thema waarmee de ontwerpers en ook Daan de Mooij van Lollypop Entertainment prima uit de voeten konden. Praalwagens met verrassende ontwerpen en vrolijk acterende figuranten zorgden ervoor dat het publiek ook dit keer weer de grote winnaar was. De enige jaren geleden ingezette trend dat ook op verschillende personenauto´s het thema zichtbaar was, bleek een mooie aanvulling op het thema. Ook dit jaar zal dit wederom het geval zijn.

Bloemrijke reis

De ontwerpen van de praalwagens zijn gepresenteerd. Tijdens de presentatie voor pers en sponsors is verteld dat er niet gekozen is om voor de hand liggende ontwerpen te kiezen als het gaat om een bloemrijke reis om de wereld. Dus geen Eifeltoren, grachtenhuisjes of de Londense Big Ben. De ontwerpen zijn beslist niet het gelijkte getuige de praalwagens: Noordpool, Space around the World en Growing a Better World Together. Bij de laatste twee hebben de sponsors duidelijk een vinger in de pap gehad. Zij willen hun sterke punten uitdragen en als dit binnen het thema mogelijk is, werken de ontwerpers van de praalwagens hier graag aan mee. Vanzelfsprekend zijn er landen en werelddelen op praalwagens uitgebeeld. Kijk er de ontwerpen op de website of het Instagramaccount van de Flower Parade maar op na. Fleurige ontwerpen van de praalwagens Zuid Afrika, Mexico, Holland, Duitsland, Zuid Amerika en China zijn te bewonderen. Voor de laatst genoemde praalwagen is het corsobestuur nog op zoek naar een sponsor of een collectief hiervan.

routewijziging

Tijdens de genoemde presentatie is ook een wijziging in de route bekend gemaakt. De Katwijkse Boulevard zal een nog prominentere plaats in de route krijgen. Deze zal vanaf de Vuurbaak in noordelijke richting tot aan het einde worden gereden. Consequentie hiervan is dat de parkeergarage voor enkele uren gesloten is. Het deel in de route Wilhelminastraat, Tramstraat, Zeeweg, Karel Doormanlaan, Industrieweg, Biltlaan vervalt dus met deze wijziging. Via de Rijnmond gaat het richting Rijnsoever. De route wordt door een deel van deze wijk uitgebreid waarbij ook de muziekkorpsen zullen meelopen.

De tekeningen zijn gemaakt, de bouwers gaan de komende weken aan de slag. Wilt u met uw bedrijf meerijden met een personenauto? Informeer naar de mogelijkheden via flowerparade@outlouk.com of kijk op www.rijnsburgscorso.nl