Iedere woensdag – De Breischool Breien met De Breischool. Elke woensdag 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.


Zaterdag 23 juni - Stop met plastic
Jutter Ruth Nederveen struint de stranden af. Ze geniet van prachtige strandvondsten en neemt plastic afval mee. Niet voordat ze er kunstzinnige foto's van maakt. Nederveen bundelde een selectie foto's in een boekje 'The beast'. Voor €4,99 is het boekje te koop bij van der MEER. De opbrengst gaat naar de Great Bubble Barrier foundation. Ook in de boekhandel wordt aandacht besteed aan de hoeveelheid plastic afval op de stranden. Er wordt niet langer ingepakt met plastic plakband, maar met prachtig tape van papier. Burgemeester Rijpstra neemt een boekje van Nederveen in ontvangst.
Aanvang 11.00 uur, toegang vrij


Zondag 24 juni - Klassiek op zondag
Voorafgaand aan het zondagmiddagconcert MUSA om 15 uur in de Oude Jeroenskerk wordt in Het Cultuurcafé verteld over het bijzondere Requiem van Daniel de Lange dat het hoogtepunt van het concert zal vormen.
Aanvang 14.00 uur, toegang vrij, graag reserveren


Zaterdag 30 juni - Optreden Music Blvd
De Noordwijkse muziekschool Music Blvd presenteert een aantal concertjes van de muziekleerlingen in Het Cultuurcafé deze zomer. Deze zaterdag is het de beurt aan de piano- en blokfluitleerlingen.
Aanvang 15.00 uur, toegang vrij


Zondag 1 juli - College Cultuurcafé
Hans Dooremalen geeft college tijdens de eerste zondag van de maand juli. Hij gaat vertellen over Descartes en het sociale en politieke leven van het zeventiende-eeuwse Amsterdam aan de hand van misschien wel de eerste filosofische detective Descartes in Amsterdam.
Aanvang 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren


Vrijdag 6 juli - Thee, taart & leesvoer leesclub
De Thee, taart & leesvoer jongeren leesclub leest en bespreekt Nieuwe maan van Sarah Crossan. De Thee, taart & leesclub jongeren leesclub van van der MEER komt ongeveer eens in de twee maanden bij elkaar. Er wordt dan thee geleut, zelfgebakken taart gepeuzeld, over een boek (en nog veel meer dat met boeken te maken heeft) gekletst en we kiezen met elkaar het boek voor de volgende leesclub uit. Je kunt per keer beslissen of je meedoet of niet.
Aanvang 19.00 uur, toegang vrij, graag reserveren