De oude dorpsker wordt dit weekend nog gezellig met de Markt onder de Linden. | Foto: PR
De oude dorpsker wordt dit weekend nog gezellig met de Markt onder de Linden. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Markt onder de Linden vol verwennerij in stijl

tuinmarkt n Aankomend weekend (zaterdag 9 en zondag 10 juni) wordt de oude dorpskern van Noordwijk weer omgetoverd tot een waar paradijs voor liefhebbers van tuin en lifestyle: Markt onder de Linden editie 32 staat voor de deur!

Het lommerrijke Lindenplein en de stijlvolle Voorstraat vormen het vaste decor voor de tuinmarkt, die alom bekend staat voor het struinen langs talloze kramen met een ruim aanbod van bijzondere bloemen en planten en tal van kwaliteitsproducten op het gebied van tuinen, lifestyle, curiosa en het goede buitenleven.

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht! Tijdens het wandelen langs een keur aan kramen kan men heerlijk pauzeren op verschillende plaatsen op en rond de markt: bij de muziektent op het Lindenplein, de lokale horeca in de straat en tussen de Oude Jeroenskerk en het gemeentehuis waar - inmiddels naar traditie - verschillende foodtrucks met allerlei lekkernijen staan.

Muziek

De muzikale invulling is ook dit jaar weer zorgvuldig samengesteld. Afwisselend in de muziektent op het Lindenplein en tegenover Hotel Royal in de Voorstraat zullen er diverse sfeervolle optredens plaatsvinden. Van klassiek tot jazz, pop covers, solisten, duo's, een koor en verschillende bands, de tuinmarkt heeft het allemaal! De zaterdag wordt de dag zelfs afgesloten met een optreden van een big band in de muziektent op het Lindenplein. Beide dagen loopt er een accordeonist rond over de markt om de sfeer compleet te maken.

Kunstexposities

Op verschillende locaties op en rond de markt en in een aantal opengestelde tuinen zullen diverse prachtige kunstwerken tentoon gesteld worden. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om hun verhaal te vertellen. In het gemeentehuis staat van alle deelnemende kunstenaars een kunstobject opgesteld om een totaaloverzicht te geven van de exposities van dit jaar.

Open tuinen

Ook dit jaar zijn er een flink aantal enthousiaste Noordwijkse tuinbezitters die trots hun tuin openstellen voor publiek. De variëteit is weer bijzonder groot: kleurrijke bloementuinen, sprookjesachtige wilde tuinen, kruidentuinen en strak moderne kunstzinnige tuinen. Een aantal tuinen zal een bijzonder tintje hebben in de vorm van een kunstexpositie.

De tuinen bevinden zich zowel in het centrum van Noordwijk-Binnen als verspreid over het dorp. Men kan alle tuinen op eigen gelegenheid te bezoeken.


Plattegrond en informatie

Wegens het grote succes van vorig jaar is ook dit jaar weer een informatieplattegrond gemaakt die bij de entree van de tuinmarkt gratis uitgereikt wordt. Hier staan alle deelnemende open tuinen, de kunst exposities en het muziekprogramma op vermeld!

De Markt onder de Linden is zaterdag 9 juni geopend van 10-17 uur en zondag 10 juni van 11-17 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie staat op www.deoudedorpskern.nl of op Facebook 'Markt onder de Linden'.


Komische opera aan zee

opera n Bizet schreef een komische opera Le Docteur Miracle. Dokter Mirakel, in het Nederlands vertaald door Jeroen Sarphati. Deze opera ging in première tijdens het grachtenfestival in Amsterdam in 2017 en wordt nu in Noordwijk tweemaal opgevoerd door vier topzangers.

De vier zangers zijn regelmatig te horen in de belangrijkste Nederlandse operahuizen. De cast bestaat uit Laetitia Gerards, Esther Kuiper, Marcel Reijans en Willem de Vries. Jeroen Sarphati zorgt voor de begeleiding op de vleugel

Er is een operadiner op 16 juni (dat is uitverkocht) en een tweede voorstelling op 17 juni om ca. 15.30 uur in de festivaltent van het Schilderfestival bij strandpaviljoen De Zeester aan de Koningin Astridboulevard 106 afrit 5 en 6.

Voorafgaand aan dat concert zijn er vanaf ca. 13.00 uur pop-up voorstellingen in de omgeving en het strand van de Astrid Boulevard. Voor precieze tijdstippen zie www.operaaanzee.nl.