Femke van der Drift speelde haar laatste wedstrijd voor Fluks. | Foto: PR
Femke van der Drift speelde haar laatste wedstrijd voor Fluks. | Foto: PR Foto:

Fluks verliest laatste duel van het seizoen

korfbal n Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het korfbalseizoen op het programma. Hierin trof Fluks de nummer 2 van de ranglijst, Thor uit Harmelen. Op basis van de uitslagen van de afgelopen weken had Fluks vooraf kans op een mooi resultaat, en het begin van de wedstrijd was ook zeker hoopvol.

Na zo'n 10 minuten was de stand 4-2 in het voordeel van de blauw-witten. Daarna was het echter Thor dat gas gaf, en in rap tempo uitliep naar 4-10. Zowel aanvallend als verdedigend was Thor sterk in de rebound, waardoor zij keer op keer tot schot kwamen waar de Fluks aanvallen vaak tot 1 schot beperkt bleven.
Fluks kwam na rust nog terug tot 6-10, maar daarna werd het gat weer groter om aan het eind van de wedstrijd maar liefst 10 punten te bedragen (10-20).
De scores aan Fluks zijde kwamen van Joek Kwakernaak (4), Maus van der Vos (2), en Robert Bos, Marloes Passchier, Femke van der Drift, en Susan van Hooijdonk (allen 1).
Hoewel het wedstrijdseizoen er op zit, staan er bij Fluks nog enkele mooie evenementen op de agenda. Aanstaande zaterdag het schutterstoernooi, op 23 juni het befaamde beachkorfbaltoernooi, en op 13, 14, en 15 juli het zomerkamp voor de jeugd. Pas daarna gaat Fluks met zomer reces om in september aan het nieuwe seizoen te beginnen.


Hockey-interland bij NHC

tophockey n Donderdag 14 juni, aanvang 19.30 uur, zijn de herenteams van Pakistan en Oostenrijk te gast bij NHC.

De keuze om de interland hier te spelen was naast de gunstige ligging van het sportpark ook het feit dat NHC over watervelden beschikt.

Van 17.00 tot 18:00 uur is er een activiteitenprogramma voor de jongste jeugd, georganiseerd door Lex en Feico van het sfeerteam FEX. Ook de Kuikens en Coole Kids kunnen meedoen. Opgeven vóór 10 juni via evenementen@n-h-c.nl.

Om 18.00 uur start het feestprogramma voor de overige leden, ouders en belangstellenden. Er is een poffertjeskraam, een Indiase foodtruck en barbecuekoning Horst heeft heerlijke hapjes op de grill. Een DJ zorgt voor gezellige muziek en er is bier op de tap ( alleen voor 18+).

De spelers gaan om 19.00 uur onder begeleiding van jongste jeugd naar het veld. Na de volksliederen start de wedstrijd om 19.30 uur. Na afloop van de wedstrijd is er gelegenheid om na te borrelen tot 23.00 uur.

Kaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar bij de ingang Nieuwe Zeeweg op de avond zelf. Kinderen tot 18 jaar komen gratis binnen. Volwassenen betalen € 5,00 (contant). Meer informatie staat op www.n-h-c.nl


Fluks A1 en E2 zijn kampioen

korfbal n Zaterdag 26 mei was het feest bij korfbalvereniging Fluks. Zowel de E2 als de A1 zijn kampioen geworden.

Het was warm, erg warm en de spelers hadden het zwaar, maar waren zeer gemotiveerd
Fluks A1 wist in deze voorlaatste wedstrijd van het seizoen TOP A3 te verslaan met een 13-7 overwinning. Hiermee is de A1 ongeslagen kampioen geworden. Na de gebruikelijke taart en champagne sprak aanvoerder Joek Kwakernaak nog lovende woorden uit richting trainer/coach Vincent van Westerop die, na jarenlang dit team getraind en gecoacht te hebben, afscheid neemt.

Fluks E2 is een heel nieuw team, met spelers die pas dit seizoen voor het eerst kennis hebben gemaakt met korfbal. Na een zwaar zaalseizoen wist dit team nu ongeslagen veldkampioen te worden. Fluks E2, bestaande uit Nienke, Manou, Yara, Lynn, Loes, Linde en Zoey, is dit jaar enorm gegroeid in het spel. Een team waar we de komende jaren nog veel van kunnen verwachten.
Zaterdag 9 juni, tijdens het jaarlijkse schutterstoernooi zullen beide teams worden gehuldigd.

Fluks A1 wordt komende zaterdag samen met de spelers van de E2 als kampioen gehuldigd. | Foto: PR