Hulp gevraagd voor kruidentuin

Veldzicht n Streekmuseum veldzicht breidt uit met een historisch kruidenteelt veld. Er worden kruiden geplant, die in de 19e eeuw in Noordwijk gekweekt werden, maar ook kruiden die in het wild verzameld werden.

Een paar weken geleden zijn de eerste kruiden geplant tijdens een gezellige vrijwilligersactie. Iedereen is welkom om te helpen om nog meer kruiden in de grond te zetten op zaterdag 9 juni van 11 tot 15 uur. Lunch, koffie en thee worden verzorgd door Veldzicht.
Bij Streekmuseum Veldzicht, aan de Herenweg 114, vertelt al een aantal jaar over de geschiedenis van de Noordwijkse kruidenteelt, binnen in het museum, en in de kruidentuin buiten. Met het nieuwe kruidenveld is dit Noordwijkse verleden nog beter te beleven voor bezoekers.
Wie op zaterdag 9 juni wil helpen met de aanplant van de nieuwe kruiden, kan zich aanmelden bij Anne Marie van Dam: info@annemarievandam.nl; tel 06-30769243. Ook wie wil helpen bij het beheer van de kruiden, is zeer welkom.


Inspiratiecafé van 19 juni gaat niet door

welzijn n Het inspiratiecafé Burendag op 19 juni gaat niet door. Mocht je leuke ideeën hebben voor burendag of heb je ondersteuning nodig voor een buurtinitiatief? Neem dan contact op met Marjanne van Dijk, marjanne.vandijk@welzijnnoordwijk.nl