De dames van MSV Handbal pakten zondag het kampioenschap. | Foto: PR
De dames van MSV Handbal pakten zondag het kampioenschap. | Foto: PR Foto:

Dames MSV Handbal zijn kampioen

Handbal n De laatste thuiszondag van het seizoen, 3 juni, zou de beslissende zondag voor een mogelijk kampioenschap kunnen worden. WHC uit Den Haag was de zondag de tegenstander van de dames van MSV Handbal.

Van alle wedstrijden die het afgelopen veldseizoen 2017-2018 was er maar één wedstrijd geëindigd in gelijkspel. De zenuwen waren de eerste minuten wat sterker aanwezig dan tijdens de voorgaande wedstrijden… In korte tijd stond MSV met 0-4 achter.

Twee fraaie doelpunten door Emma Schepens zorgde ervoor dat het ijs brak en de dames wat meer in hun spel kwamen. De schoten op het doel werden verzilverd door verschillende speelsters waaronder Rozi Prins, de ruststand was 10-6 voor de Noordwijkse dames.
De openingstreffer was voor MSV. Echt uitlopen lukte net na de pauze nog niet helemaal en de dames van WHC konden toch nog gevaarlijk dichtbij komen tot 2 doelpunten. Wie er aan het langste eind zou trekken was nog steeds niet helemaal zeker. Gelukkig konden Anne Schepens en ook Karin van der Berg nog scoren. De eindstand was 18-14 voor MSV.

Of dit genoeg was voor het kampioenschap was nog even een uurtje afwachten op HVV '70 omdat het om het aantal doelpunten ging. HVV had de wedstrijd verloren en dit betekende dat de dames van MSV zich Kampioen mochten noemen.


Kampioenenbal bij NHC

hockey n NHC Heren 1 heeft het zondag waargemaakt! In een zinderende wedstrijd tegen H.C. Souburgh werd na een vroege 0-1 achterstand het hoofd koel gehouden. Een terechte zege van 4-1 betekende de titel voor NHC 1.

Naast de voetballende dorpsgenoten heeft ook de Noordwijkse Hockey Club, als trotse Noordwijkse sportclub, een kampioensteam aan het Noordwijkse rijtje toegevoegd.

De volgende uitdaging voor de mannen van trainer/coach Jort Gaartman , Leonard van Utrecht en Git van der Klugt om met nog 3 wedstrijden te spelen er voor te zorgen dat ze dit seizoen ongeslagen blijven.