Wethouder Salman verwelkomt de peuters bij de finish. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Wethouder Salman verwelkomt de peuters bij de finish. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto:

Première voor Peutervierdaagse

vierdaagse n Voor de eerste keer werd door Humanitas, peuteropvang Het Zandkasteel een peutervierdaagse georganiseerd. Zo'n 80 peuters wandelden vier ochtenden een route van ongeveer één kilometer. En dat is best wel pittig voor die kleine voetjes.

De wandeltochten werden serieus opgepakt. Elke ochtend eerst een warming-up met zingen en de beentjes bewegen. Daarna gingen de peuters op pad. Begeleid door ouders en begeleiders. Zelf lopen of in de wandelwagen. Dat maakte allemaal niet zoveel uit. Het plezier van het bewegen straalde ervan af. Humanitas benaderde WZC Jeroen met de vraag of er wellicht ook bewoners interesse hadden. En dat was er zeker. Iedere ochtend namen vijf ouderen in een rolstoel en een begeleider deel aan de wandeltocht. De combinatie oud-jong was een schot in de roos. Gezamenlijk werden liedjes gezongen, zoals het bekende "we zijn er bijna".

Pepijn Djelan, regio directeur van Humanitas was – behangen met alle medailles – zeer in zijn nopjes met het initiatief van de Noordwijkse afdeling. "Een zeer enthousiaste groep medewerkers hebben dit project leven in geblazen en kijk om je heen hoeveel kinderen er plezier aan beleven".

Wethouder Dennis Salman begroette de dappere stappertjes allemaal persoonlijk bij binnenkomst op de laatste ochtend. "Ik ben zo trots op jullie ! Dit was voor de allereerste keer, maar volgend jaar gaan we het weer doen". Vervolgens kregen alle deelnemers een mooie medaille, een perenijsje, fruit en water.


Groot Hoogwaak zoekt vrijwilligers

Koffieschenkers n Koffie schenken is veel meer dan een kop koffie inschenken. Er wordt door de cliënten naar je komst uitgekeken. Niet zozeer naar het kopje koffie, maar juist naar het praatje wat erbij komt.

Op dit moment is Groot Hoogwaak hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor koffie schenken in het Zorgcentrum. Je bent doordeweeks, in het weekend maar ook als invalkracht meer dan welkom. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Marlies van der Vring, Teammanager welzijn en vrijwilligers. Zij maakt graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Telefoonnummer 3688888.