Afbeelding
Foto:

Het Plekje van de Week

kunstquiz n Plekje van de week gemaakt door Hans Berkout, is te zien in de etalage van bij Atelier Joke Zee aan de Karel Doormanstraat 6.

Wie deze persoon herkent, kan zich direct melden bij Mariska via info@hansberkhout.nl en krijgt het werk gratis drie maanden in bruikleen. Tipje van de sluier: hulp bij nood.

Oplossing vorige week: Orgel in de RK Jeroenskerk, ontworpen door J. Knipscheer.


Vesper in Oude Jeroenskerk

vesper n In het koor van de Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44, wordt de Vesper gevierd op zondag 10 juni om 19.00 uur.

Het Vesperkoor Noordwijk zingt onder leiding van cantor-organist Jaco van Leeuwen enkele psalmen en avondliederen. Ook wordt er altijd een Magnificat gezongen; deze keer is dat het Magnificat geschreven door H. Andriessen. Er wordt gezongen uit het nieuwe liedboek en verder wordt er geput uit verschillende tradities en eeuwen. Bezoekers zingen en bidden mee, luisteren naar enkele Bijbelteksten, een passend gedicht, een kernachtige meditatie en orgelspel en zij mogen de stilte ervaren. De overdenking en de gebeden worden verzorgd door ds. Petra van der Burg.


Struinen door De Blink

natuur n Beleef de wildernis onder de rook van de Randstad en struin mee met de boswachter door de duinen van De Blink.

Eindeloos dwalend over duintoppen en door valleien van boswachterij Noordwijk vergeet je even dat de bebouwde kom in de buurt ligt. Zeker als je ook nog een damhert of ree ziet staan. Beleef de ruigte van de duinen waar wind, water en zon vrij spel hebben.
Tijdens het 5000-soortenjaar proberen vrijwilligers meer dan 5000 planten- en diersoorten te vinden. Deze struintocht valt in de maand dat experts op zoek gaan naar de planten en insecten van Nationaal Park Hollandse Duinen. Tijdens deze excursie krijg je vast een indruk welke soorten hier voorkomen.
Vrijdag 8 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Start BIJ Strandplaats Nederzandt, Langevelderslag 36-56. Prijs: € 5.00. Kinderen (10 t/m 12 jaar) betalen € 2.50. Aanmelden verplicht via www.staatsbosbeheer.nl/struinen-door-de-duinen-van-de-blink hollandsduin@staatsbosbeheer.nl