Burgerjury en logo

In november gaan de twee gemeentes Noordwijk en Noordwijkerhout naar de stembus. Het samengaan vereist dat er dan een nieuwe gemeenteraad gekozen kan worden. Ook de nieuwe (of reeds functionerende) wethouders komen dan in beeld. Over de nieuwe burgemeester is nog onduidelijkheid. Hoe gaat die procedure lopen en wie is kandidaat of komt er een interim of…


Dat een nieuw gevormde gemeente ook een logo nodig heeft is duidelijk. Een 'wedstrijd' werd uitgeschreven en 15 (reclame-)bedrijven mochten een ontwerp indienen.
En daar gaat (als je de wandelgangen mag geloven) nogal wat mis. Onder andere werd er opgemerkt dat het bedrijf dat de voorkeur had van de gemeente uiteindelijk ook gewonnen heeft. Ook dat de kenmerken van de gemeentes (bloemen en bollen en zee) niet echt terug te vinden zijn. De beslisfase was onduidelijk en… ga zo maar door.
Als je de uitleg over het nieuw gekozen logo terugleest snap je het wel enigszins. Het logo wil de betrouwbaarheid van de gemeente uitstralen en (voor de duidelijkheid): het is geen marketinglogo. Dat bestaat reeds en dat logo laat aan duidelijkheid niks te wensen over.
Beste panelleden: wat vinden jullie van de hele gang van zaken en wat vinden jullie van het logo?