Compacte woning naast Tiny House

klein n De Noordwijkse Woningstichting werkt al langere tijd aan plannen voor tijdelijke woningen, bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens.

Met bouwbedrijf De Meeuw uit Oirschot is eind vorig jaar een intentieovereenkomst gesloten voor een dergelijk complex met 34 tot 68 units. Aanvankelijk wilde de NWS dit realiseren op de eigen grond aan de Herenweg, maar in overleg met de gemeente wordt momenteel ingezet op een locatie in Bronsgeest.
Aan het Rederijkersplein staat al enkele maanden een zelfgebouwd onderkomen. Ook in Bronsgeest is het de bedoeling dat er ruimte komt voor een aantal van deze Tiny Houses.
De modelwoning van Nezzt die nu op de locatie Rederijkersplein wordt geplaatst, is zo'n 36 vierkante meter groot. De unit beschikt over een aparte slaapkamer, een woongedeelte en een open keuken. Er is geen gasaansluiting, alle installaties zijn elektrisch. Door het toepassen van hoogwaardige isolatie scoort de tijdelijke huisvesting energielabel A.
De woonunit is van dinsdag 5 t/m donderdag 7 juni te bezichtigen van 14.00 tot 16.00 uur, en op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.