David Severins was met zijn jongleeract de winnaar van Open Podium 2018. | Foto: Richard van Egmond
David Severins was met zijn jongleeract de winnaar van Open Podium 2018. | Foto: Richard van Egmond Foto:

Bont palet aan talent op Open Podium 2018 in De Muze

Muze n Het jaarlijks georganiseerde Open Podium in Theater De Muze staat garant voor verrassingen. Ook vrijdag 25 mei was dat het geval. De sfeer zat er meteen goed in door een spetterend optreden van Theaterschool Teylingen. De presentatie was in handen van Patrick de Ridder en er was een vakjury.


Acht artiesten kregen het podium. Het werd een avond van uitersten. R&B, Spaanse volksliedjes, de titelsong van de Titanic, country, dans, jongleren, cabaret en een muzikaal optreden. De Ridder stelde de kandidaten op hun gemak door een grapje en een luchtig gesprekje. De jury gaf na elk optreden commentaar. Opbouwend en hier en daar een goede tip. Tijdens het juryberaad onder aanvoering van Natasja Heemskerk, verzorgde Theaterschool Teylingen een tweede spetterende show. Ook dit jaar was er weer een voldoende aantal deelnemers. "Het is voor de talenten een unieke kans om op het toneel te staan voor een volle zaal", aldus Heemskerk.
Winnaar van het Open Podium 2018 werd de 29-jarige David Severins met een zeer spectaculaire jongleeract. Volgens de jury mede door zijn uitstraling, het contact met het publiek zoekend en de verrassende acts. In Nederland is variété niet zo groot als elders in Europa. Toch koos Severins voor deze vorm van entertainment. "Mijn vader was circusfan en nam mij als klein jochie overal mee naar toe. Ik begon het steeds leuker te vinden en kreeg voor mijn verjaardag jongleerballen of een hoepel en dat breidde zich steeds meer uit". Na de middelbare school volgde de Pabo. Al snel bleek dat dit niet het juiste pad was voor David. Uiteindelijk kwam hij terecht op de Circusschool in Rotterdam, waar na vier jaar de studie succesvol werd afgerond. Open podia bezoekt Severins regelmatig. "Ik kan in de studio een perfecte act doen; op toneel met publiek is dat altijd anders. Hier moet ik nog veel meer ervaring opdoen".