Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Kees Zethof: "We zijn blijven volharden"

Elastiek n Kees Zethof staat na enige tijd wat op afstand te kijken naar wat zich allemaal afspeelt. Hij ziet een gezelschap van spelers en juichende supporters die door het dolle heen zijn.

Bij Noordwijk is hij geliefd getuige een groot spandoek achter het doel met daarop zijn portret en dat van Emiel Wendt met daaronder de tekst: 'Noordwijks trots'. Zethof heeft dit seizoen zeker zijn aandeel gehad. Hij schroomde in het belang van het groepsproces ook conflicten niet.

Over zijn rol in het geheel zegt hij: 'Ik heb aanvankelijk de jongens voorgehouden dat het verloop van een seizoen een dun elastiekje zou zijn. Waar rek in zit maar waaraan je niet te hard moet trekken. Want dan is er grote kans dat het breekt. Daarnaast zijn we blijven volharden in de manier van denken over hoe we met deze groep wedstrijden moeten spelen.'

Als we vragen of Kees Zethof een trainer is die spelers beter maakt krijgen we nauwelijks reactie. Slechts: 'dat moet je maar aan de spelers vragen'.

Die uitdaging levert veel positieve reacties op. Leon van Utrecht, de trainer van Noordwijk 2 vat het mooi samen: 'Kees heeft de gave om de minder sterke punten van een team te herkennen en te verbeteren. En zet daarbij heel verrassend mensen op plekken waar ze niet eerder speelden. Juist dat heeft Noordwijk dit seizoen sterker gemaakt.'

Afbeelding
Afbeelding