Concertlezing rond Albert Verwey

cultuur n Op donderdag 31 mei vindt een bijzondere lezing plaats in de Oude Jeroenskerk. Centraal staat Albert Verwey.

Madelon de Keizer verdiepte zich in Verweys unieke en zeer omvangrijke archief en las de duizenden brieven die hij met beroemde tijdgenoten in binnen- en buitenland wisselde. In deze bijzondere lezing schildert zij leven en werk van de dichter Albert Verwey aan de
hand van de wisselwerking tussen poëzie en beeldende kunst, de rol van Verwey in de beweging van Tachtig (1880-1894), zijn relatie met Duitse dichters en zijn betekenis voor de Nederlandse cultuur. Zij schreef tevens een biografie over onze plaatsgenoot: 'Als een meeuw op de golven'.

Componist Alphons Diepenbrock (1862-1921) was bevriend met een aantal van de vrienden die de vernieuwende jongerenbeweging van Tachtig vormde. Hij zette een aantal van de gedichten van Verwey op muziek. Sopraan Irene Maessen en bariton Robbert Muuse zullen
een aantal liederen ten gehore brengen tijdens de lezing, begeleid door pianist Jan Willem Nelleke, die zelf speciaal voor deze lezing muziek schreef bij een van Verweys gedichten.
De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Van der Meer en De Oude Dorpskern. Het boek is op die avond verkrijgbaar. Kaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij boekhandel van der Meer en Theater De Muze. Aanvang 20.00 uur.


Gospelviering

ZAAZ n Op zaterdag 26 mei om 19.00 uur verzorgt Meander in het kader van ZaterdagAvondAnderZ een gospelviering in de Maria ter Zee kerk, Nieuwe Zeeweg 75. De liederen, bekende en minder bekende gospels en spirituals, worden afgewisseld door teksten en afbeeldingen. Dit alles met het thema 'Water'.