Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Martijn Le Congé: "Dit kampioenschap is dik verdiend"

prachtig n Natuurlijk was de winnende wedstrijd geweldig, maar het feestje op het veld na afloop zeker zo mooi. Een ontlading na een lang seizoen van spanning. En de spelers liepen dan ook feestend rond. Met enkelen van hen hadden we een gesprekje.

Publiekslieveling, en de na dit kampioenschap naar Amerika vertrekkende Emiel Wendt: 'Dit is mooi. Een geweldig seizoen waarin ik belangrijk kon zijn voor Noordwijk. En dan de steun van het publiek vandaag. Prachtig!'

Aanvoerder Martijn Le Congé die persoonlijk de wedstrijd helemaal op slot gooide met de derde treffer voor Noordwijk: 'Dit kampioenschap is dik verdiend. En dit geweldige seizoen afsluiten hier op de Duinwetering met dit publiek. Ook nog eens met een klinkende 4-0 overwinning op RVVH. Dan ben je een echte kampioen. Ondanks dat we het een paar weken moeilijk hebben gehad is het vertrouwen bij de ploeg erin gebleven. Dit feest nu uitbundig vieren en dan gaan we komend seizoen lekker mee voetballen in Derde Divisie.

Ook Sander Bosma, niet altijd vaste keus, liep breed grijnzend rond. Hij heeft te kennen gegeven naar van Nispen te vertrekken. In het antwoord op de vraag of hij geen spijt heeft, nu na deze geweldige prestatie, waarin ook hij zijn verdiensten heeft gehad, horen we toch twijfel. 'Al heel vroeg werd mij gevraagd wat mijn keus zou zijn. Juist in een periode dat ik als linksback niet in aanmerking kwam om mee te doen. Nadat Kees mij op een andere positie ging inzetten kon ik wat vaker belangrijk zijn en mijn steentje bijdragen aan dit kampioenschap. Het kampioenschap van een vriendenploeg. En mij is wel gevraagd nog eens te komen praten. Maar eigenlijk heb ik mijn beslissing al genomen. Laten we zeggen dat de deur op een heel klein kiertje staat', aldus de glunderende Sander Bosma.

Afbeelding
Afbeelding