Dick en Thea Warmenhoven vierden hun diamanten bruiloft. | Foto: Ina Verblaauw
Dick en Thea Warmenhoven vierden hun diamanten bruiloft. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Echtpaar Warmenhoven is zestig jaar getrouwd

Diamant n Burgemeester Jan Rijpstra kreeg maandag 16 april een warm welkom bij Dick en Thea Warmenhoven vanwege hun 60-jarig huwelijk.

Door Ina Verblaauw

Dick voelt zich een echte Noordwijker al werd hij in 1932 geboren in Katwijk. "Mijn vader was een zeeër en mijn moeder een binder". Thea van Seggelen werd in 1935 geboren in Warmond. Ze leerden elkaar kennen door broer Huib die een vriend van de voetbal mee naar huis nam. Dat bleek een goede zet want de twee vonden elkaar meteen leuk en trouwden in 1958 in Warmond. Het echtpaar kreeg vijf zonen en één dochter, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Twee kinderen wonen in Enkhuizen en Hoorn, de andere vier kinderen in Noordwijk.


Zij kochten Hotel Peterhof en runden dit bedrijf samen. Dick deed de administratie en de bar en Thea alles wat er gedaan moest worden. In de beginjaren duurde het toeristenseizoen aanzienlijk korter dan nu. Pasen, Pinksteren en de zes weken zomervakantie waren druk. "Maar van oktober tot april waren er geen toeristen in het dorp". In die periode werkte Dick bij de Sociale Dienst. Het hotel hebben ze 30 jaar gerund, met een korte uitstap naar Vlissingen, maar daar maakte heimwee naar Noordwijk een einde aan.


Op vakantie gaan was niet mogelijk in het hoogseizoen. Om de kinderen toch een vakantiegevoel te geven huurde de familie zes weken een tent op het strand bij Koelewijn, het huidige Koele Costa. Daar was Thea met de kinderen, maar kon als het nodig was, wel vlug even terug naar het hotel om bij te springen. Vakantiereizen kon het echtpaar maken sinds de verkoop van hun bedrijf in 1997.


Er is geen geheim van een goed huwelijk volgens Dick: "Je hebt verkering, gaat verloven, een periode om elkaar goed te leren kennen en na het huwelijk elkaar in de waarde laten, niet proberen de ander te veranderen en blij zijn met elkaar".
Zaterdag 14 april, de echte trouwdag, werd gevierd met de hele familie in De Heeren van Noortwyck, waar ze met heel veel plezier op terugkijken.


Goed bezig tijdens de Koningsspelen

Sportief n De laatste vrijdag voor Koningsdag wordt er door alle basisscholieren in Nederland gesport. In Noordwijk blijft de onderbouw op het eigen schoolplein om lekker te sporten. De bovenbouw, groep 5 t/m 8 komt op de fiets naar de sportvelden in het Middengebied. Burgemeester Jan Rijpstra gaf het startsein bij Korfbalvereniging Fluks. De wethouders Gerben van Duin en Marie-José Fles deden hetzelfde op het sportpark Duinwetering. Daar kwamen alle kinderen op het hoofdveld bijeen. Zij dansten de Fitlala en werden de oranje letters zichtbaar "Goed Bezig", het thema van de ochtend.

Ina Verblaauw

Noordwijk is JOGG-gemeente. Jongeren Op Gezond Gewicht. Miranda Oedzes, JOGG-regisseur Noordwijk: "het doel is een gezonde en actieve leefstijl bij de jeugd te stimuleren. Geen koekjes of pakjes drinken op school, maar water en fruit". De kinderen kregen allemaal appels en flesjes water uitgereikt.
Van de 18 sporten werd vooraf per klas een Top 10 samengesteld. Uit die lijst werd één sport uit de Top 3 toegewezen en bij twee andere sporten ingedeeld. Zo konden de 1.100 leerlingen, verdeeld in 47 groepen, de hele ochtend sporten. De keuze was ruim: tennis, trefbal, freerun, korfbal, handbal, hockey, voetbal, rugby, dans, bootcamp, zwemmen, judo, karate, boksen, atletiek, basketbal, kinbal, frisbee, fietsen en drumtastic. Dat laatste was een nieuw element. Met drumsticks muziek maken op grote skippyballen.
Door het uitzonderlijke mooie weer betreurden sommige kinderen het dat ze de week vooraf voor een binnensport hadden gekozen. Die teleurstelling verdween rap. De enthousiaste instructeurs maakten er een boeiende les van. Alle sportlessen werden gegeven door professionele instructeurs en studenten van de sportacademie. Veel sportverenigingen verleenden hun medewerking en met de hulp van leerlingen van het Northgo en Leeuwenhorst liep de organisatie vlotjes. Het zien van zoveel jongeren aan het sporten gaf menig toeschouwer een blij gevoel.

De basisscholieren waren goed bezig tijdens de Koningsspelen. | Foto: IV