NOVO haalt regionale PD-wedstrijden naar de Duinwetering

volleyvbal n Op zaterdag 28 april vindt de spannende afsluiting plaats van de volleybalcompetitie. De Noordwijkse Volleybalvereniging NOVO is dan gastheer van de regionale PD-wedstrijden van de Regio West. Op het Sportpark Duinwetering worden er op diverse niveaus wedstrijden gespeeld, om een plek in een hogere klasse te verkrijgen dan wel in de eigen klasse te behouden.

Afgelopen weekend zijn de laatste reguliere wedstrijden van de volleybalcompetitie gespeeld, waardoor de eindranking binnen elke poule bekend is. Een kampioen promoveert automatisch naar een hogere klasse. Het als tweede geëindigde team krijgt de kans om zich te bewijzen door wedstrijden te spelen tegen een team uit de hogere klasse, die juist voor klassebehoud moet vechten. Vaak is dit een team dat als 10e of 11e geëindigd is. Dit worden de PD-wedstrijden genoemd.

Aanstaande zaterdag komen verenigingen uit een brede regio, van Delft en Den Haag tot Amsterdam, Haarlem en Utrecht, naar Noordwijk voor deze regionale PD-wedstrijden. Het moderne Sportpark Duinwetering is ideaal voor deze topwedstrijden, waarbij er op maar liefst 8 velden tegelijk gespeeld kan worden. Daarmee zet dit toernooi Noordwijk nog beter op de kaart als City of Sports.

Promotie/degradatie-wedstrijden gaan altijd met zeer veel spanning gepaard. De wedstrijden in poules van drie teams worden gespeeld om twee gewonnen sets, in een "best of three". De wedstrijden in poules van twee teams, waarbij elk team één wedstrijd speelt, worden gespeeld om drie gewonnen sets, in een "best of five".

Vanaf 12.00 tot 15.30 uur wordt er zowel door heren als dames gestreden om plaatsen in de 3e divisie, de promotieklasse en de 3e klasse. Kom dus gerust kijken op Sportpark Duinwetering voor zeer spannende wedstrijden op hoog niveau!