Afbeelding
Foto:

Sneller herstel bij Diplas PT

Mylogenics n Sinds 7 april heeft Diplas PT de deuren van haar praktijk, gericht op vitaliteit, training en herstel, geopend aan de De Scheysloot 59. De methode genaamd Mylogenics richt zich op preventie alsmede de behandeling van blessures en prestatieverbetering.

Veel specialisaties maken gebruik van diverse methoden en technieken om problemen te verhelpen en vaak zijn de resultaten teleurstellend. Dit komt omdat iedereen verschillend is en vaak meerdere factoren een rol spelen bij het ontstaan van een blessure. Een goede vergelijking is een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer die niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Als we ons focussen op het stuur en dit vervangen zullen we merken dat de klacht niet is verdwenen. We moeten dus een systeem hebben waarmee we oorzaken kunnen vaststellen, die verantwoordelijk zijn voor de problemen.

Mylogenics maakt voor het testen van de functie en disfunctie van het lichaam gebruik van diverse testen. Hierdoor kan de behandelaar gericht, snel, effectief en veilig de oorzaak van de klachten vaststellen en behandelen. Afhankelijk van de aard van de klacht(en) zijn vaak slechts twee tot vijf behandelingen nodig. Echter een eenmalige behandeling bij een klacht, zelfs chronische klacht, is geen uitzondering.
Voorbeelden van klachten die middels Mylogenics kunnen worden behandeld zijn: Frozen shoulder, schouder, nek of rugklachten, hielspoor, tennisarm, bekkeninstabiliteit, RSI klachten, uitstralingspijn, krachtverlies, pijn na operatie, revalidatie of blessures, beperkte bewegingsuitslag, hoofdpijn, sport gerelateerde klachten etc.
De voordelen op een rijtje: gratis spreekuur; 50-70% sneller herstel dan binnen de reguliere zorg; geen terugval.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan via www.diplas-pt.nl voor het gratis spreekuur. Tijdens het spreekuur wordt u gratis getest en behandeld.


Hoe werken mijn hersenen?

workshop n In de maand mei staat de Bibliotheek Bollenstreek in het teken van 'Mijn brein'. Speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn er verschillende workshops waarin ze niet alleen van alles leren over de hersenen, maar ook zelf aan de slag gaan.

De workshops van Stichting Brein in Beeld laten kinderen kennismaken met de werking van de hersenen. In de workshop Zintuigen gaat het over kijken, horen, ruiken, proeven en voelen. Door het doen van proefjes leer je hoe je zintuigen werken. En kom je erachter of je je zintuigen ook voor de gek kunt houden. De workshop 'Hoe werken mijn hersenen?' geeft antwoord op vragen als: waar in de hersenen vinden processen zoals leren plaats? Hoe werkt het geheugen? En hoe kun je onderzoeken of deze functies nog goed werken of dat er iets mis is?

Op woensdag 9 mei, van 11.00 tot 12.00 uur wordt de workshop gegeven in Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1A. Deelname aan een workshop kost € 2,50 per kind. Kaarten reserveren kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl