Afbeelding
Foto:

BinnenZee-bus

Zorgcentrum Groot Hoogwaak heeft een buurtpendel. Tot voor kort heette dat nog de rolstoelbus maar de opzet gaat veranderd worden. Er wordt zo meer flexibiliteit geboden wat betreft de plek waar de bewoners naartoe gebracht willen worden binnen Noordwijk. Ook Katwijk behoort tot de mogelijkheden.

Als we nu eens op een andere manier gaan denken: stel je voor dat er genoeg vrijwillige chauffeurs gevonden zouden kunnen worden om een per keer per dag een rondje Noordwijk te gaan rijden. Vertrek Hoogwaak en dan langs de groepspraktijk. Dan begin Hoofdstraat, langs de sportscholen in de 2 hotels bij het Picképlein, Huis ter Duinstraat en het begin van de Hoofdstraat, de kerk en het zwembad, de apotheek, de winkels van de Kerkstraat en huize Jeroen, 2 kerken en het gemeentehuis, dan een draai naar de begraafplaats en via het Rederijkersplein (met winkelcentrum) naar Reuring en de politie, dan langs de Noordwijkse Woningstichting en via de Panhuysstraat en de Hoogwakersbosstraat weer terug naar Hoogwaak.
Veel openbare gelegenheden waar we allemaal weleens naartoe moeten of willen. Bij een mindere mobiliteit is zo een eenvoudige oplossing te creëren.

Beste panelleden: op welke manier zou deze BinnenZee-bus opgestart kunnen worden? Denk een chauffeurs, financiering, rijschema...