Jeroen Dedel (12) in duel. | Foto: Johanna Wever
Jeroen Dedel (12) in duel. | Foto: Johanna Wever Foto:

SJC niet opgewassen tegen Silvolde

Voetbal n Vergezeld van een grote schare supporters begon SJC vol goede moed aan de verre reis naar Silvolde. En met even veel goede moed werd aan de wedstrijd begonnen. Met aanvankelijk een beter SJC. Dat bleek echter onvoldoende om de punten mee naar Noordwijk te nemen.


Ondanks dat de eerste mogelijkheid voor de thuisclub was, was dus aanvankelijk SJC de toonaangevende ploeg. Maar tot frustratie van de Noordwijkers kon het duidelijke overwicht niet worden omgezet in echte scoringskansen. Terwijl Silvolde bleef loeren om SJC via de omschakeling te treffen. En dat gebeurde dan ook in de 26e minuut. Wat onnodig balverlies bracht de bal bij Roel Gebbinck die vanaf rechts de bal voorgaf. Waarna de mee opgekomen Hegman kon afronden: 1-0.


Blessures

En na dit doelpunt kantelde de wedstrijd volkomen. SJC verloor de macht en liep nadrukkelijk achter de feiten aan. Niet dat Silvolde echte kansen kreeg maar de SJCers wisten nauwelijks tot in het strafschopgebied van Silvolde door te dringen. En tot overmaat van ramp moest eerst Mike Verhoek en even later ook nog Marvin Sloos geblesseerd afhaken. Jeroen Dedel en Raymond van Heijningen vulden de open gevallen plaatsen ruim voldoende in. Maar het niveau van de eerste 20 minuten werd niet meer gehaald. De meegereisde supporters zagen toen de bui al hangen. Het vertrouwen in een goede afloop verdween langzaam . Zeker vlak voor rust, nadat de uitstekende spelende Rick van Dijk bij een kopkans niet voldoende kracht kon zetten om de keeper te verrassen.


Licht overwicht

Na rust begon SJC toch weer enthousiast aan het karwei. Een licht overwicht monde uit in een paar mogelijkheden. Maar ook Silvolde kreeg kleine kansjes. De thuisclub kwam goed weg toen een perfecte lob van Benji Broekhof door verdediger Olthuis van de lijn werd gehaald. Silvolde werd hierna wat ruwer en de sfeer werd wat grimmig. Ook al omdat de scheidsrechter voor beide ploegen nogal discutabele beslissingen nam.
En toen viel ook nog eens de 2-0. In de 69e minuut was een droge knal keeper Kevin Schelvis te machtig.
Even leek, met nog een kwartier te gaan, een vrije trap van Juriaan van Duin voor de aansluitingstreffer te zorgen. En ook de inzet van David Verweij ging even later juist langs de verkeerde kant van de paal. Toch kwam de hoop terug bij SJC, zeker toen SJC een penalty kreeg toegewezen. Maar het te slappe elfmeterschot van Jordy Groot kon door de doelman met de voet worden gekeerd.


Nog 6 wedstrijden

SJC deed wat het kon maar dat bleek deze keer niet voldoende om het tij te keren.
En dus moest men toestaan dat de overwinning naar Silvolde ging. Waardoor deze ploeg evenveel verliespunten heeft als SJC, maar nog 3 wedstrijden moet inhalen.
Zondag voor SJC de al even moeilijke wedstrijd thuis tegen Purmersteijn. Met nog 6 wedstrijden te gaan lijkt voor de koploper een mogelijk kampioenschap nog heel ver weg. Ook al omdat de blessures van Sloos en Verhoek niet veel goeds beloven. En er zullen dus nog wel wat spannende potjes moeten worden gewonnen om dit seizoen met absoluut succes af te ronden.


Hollen door de Bollen

loop n Team Bollenstreek van de Stichting Roparun houdt op zondag 8 april voor de vijfde keer 'Hollen door de Bollen'

Het pinksterweekend neemt dit Team Bollenstreek weer deel aan de Roparun, de hardloopwedstrijd voor teams van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Met de organisatie van 'Hollen door de Bollen' wordt er geld ingezameld voor deze Stichting Roparun. Berk: "Kijk voor alle te lopen afstanden en starttijden van de wandeltochten, prestatielopen en de kinderloop maar op www.hollendoordebollen.nl. De start en aankomst is op Sportpark Ter Specke in Lisse en via de website kan je zelfs je eigen parkeerkaart downloaden."

Voor mensen met een rollator of in een rolstoel, met een begeleider, is weer een mooie route van bijna vijf kilometer uitgezet. Interesse, aanmelden kan via genoemde website. Voorinschrijving voor alle afstanden is t/m 6 april mogelijk (€ 9,50) en op de dag zelf betaalt u € 12,50 waar deelname aan de kinderloop € 3,50 kost.

"Maar elke euro is er voor dat o zo belangrijke doel. Daarom willen we het op het sportpark ook gezellig maken voor de deelnemers en hun hopelijk vele supporters. Er treden muziekgroepen op, je hoort ze ook onderweg, er zijn kraampjes met diverse lekkernijen en de kids zullen zich zeker ook niet vervelen."